Bijgeloof

Ik heb het al eens over koffiedik kijken gehad, en dezelfde collega / kantine juf van mij had nu weer iets nieuws. Ja? Als je ergens sterk in geloofd gebeurt het misschien ook wel. Het is een vorm van bijgeloof. Zo hadden wij vroeger een kennis die helemaal panisch werd, als je bijvoorbeeld een paar schoenen op tafel deed zetten. “Dat brengt ongeluk” zei ze dan en barste in huilen uit. Nou heeft zij in haar leven veel ongeluk gekend, maar om dat nu toe dichten aan die paar schoenen op tafel gaat mij wat te ver. Andere bekende vormen van bij geloof: een zwarte kat op je pad, onder een trap door lopen.

Maar de kantine juf had nu iets waar ik nog nooit van gehoord had. En dit is voor de stagnerende huizen verkoop heel interessant. Zij heeft een huis in Engeland van haar overleden partner, wat nu te koop staat. Maar ook daar is er crisis op de huizenmarkt, en nu met de krokusvakantie was zij af gereisd naar Liverpool, om daar iets in de grond te stoppen. Zij had namelijk van iemand gehoord, dat als je een beeldje van de Heilige Jozef. ( Ja inderdaad die met het kindje Jezus op zijn arm ), op zijn kop in de grond stopt. ( ???? ) met het gezicht naar het huis toe. En dan tegelijkertijd een kaarsje thuis laat branden, en daarnaast negen dagen lang een gebed op zegt, dat je huis binnen de kortste keren verkocht zal zijn.

Dus zij is met een dochter naar Engeland, terwijl de andere dochter thuis in Nederland het kaarsje aan steekt. Natuurlijk is hier al succes mee geboekt bij andere huizenbezitters, en wilde de kantine juf dit ook bij haar zelf uit proberen.

Ik hoop echt voor haar dat het gaat lukken.  En mocht dat zo zijn, hebben wij er weer een ongelooflijk bijgeloof bij.

Ik zelf geloof niet zo in bijgeloof, dat brengt maar ongeluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s