Verlangen

Dat is wat ik nu doe: “Verlangen naar Lente en Zomer”. Een dergelijke winter als nu heeft ook wel wat, in ieder geval stukken beter als het gekwakkel van hoge en lage temperaturen en met regen, wat wij hadden voordat deze echte winter begon. Ik kan daar dus echt niet tegen. Deze winter is voor de mens, net als bij de Fauna van allerlei dieren en vogels. Die zorgen er voor dat er in de winter voldoende vetreserves aanwezig zijn, om een winter door te komen met maar weinig voedsel. Nu is dat bij mij net zo, want die vetreserves had ik al voor de winter, zo aan mijn buikje te zien. Maar dan komt de winter, en zie ik allerlei vogels en dieren, ranker en slanker worden omdat zij moeten teren op die reserves. De vetreserves raken op. Maar bij mij is dat jammer genoeg niet het geval, want wij mensen genieten van die heerlijke winterkost, zoals boerenkool, zuurkool, wortelstamp, andijviestamp en allerlei andere stamppotten. Met daarbij heerlijke kaantjes, speklappen, gehaktballen en rookworsten. Geserveerd met een heerlijke Jus, die wij in een kuiltje van onze stamp gieten. Ik voel mij verbonden met de rest, ik ben solidair. Dus ik doe mee. Dus jammer van die vetreserves en vetrollen op mijn buikje waar ik nog steeds niet van af ben na deze winter. Maar er glooit hoop aan de horizon, want net voor Carnaval (ik heb nog een week) gooi ik er nog een punten dieet tegen aan. Alles mag:”een Mokka, een slagroom of kwarkpunt”. Het maakt niet uit, het zijn allemaal punten. Of nog een Worteldieet: “Alles mag behalve wortelen”. Maar alle gekheid op een stokkie. Jullie begrijpen dus nu, waarom ik zo naar de lente of zomer verlang. Eindelijk kan ik dan gaan trainen voor de 4Daagse, het wordt tijd voor de slank makende maaltijd salades, en je zal zien dat ik dan wel mijn vetreserves kwijt ga raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s