Familie uitje

on

Wij hebben een fantastisch weekend achter de rug. Dit jaar was ik aan de beurt om het jaarlijkse familie uitje te organiseren. Een jaar of tien geleden zijn wij daar mee begonnen. Het moest toch mogelijk zijn, om 1x per jaar met broers, zussen plus aanhang bijeen te komen. Wij wonen nogal verspreid over Brabant en Gelderland, en het regelmatige contact was onder de maat vonden wij. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Dit weekend hadden wij een Voorjaar Arrangement geboekt bij Motel Heerlen, een Van der Valk Hotel. Het leek eerder op een Herfst Arrangement, want het weer werkte niet echt mee. Niet dat je dat, bij dit weekend echt nodig had, maar een aardig zonnetje op zijn tijd was toch wel fijn geweest.

Nu speelde hagel en regen de hoofdrol, met af en toe een flauw zonnetje op de achtergrond.

Over het eten, drinken en slapen bij Van der Valk hoef ik eigenlijk niet te schrijven. Dat was gewoon TOP!!!!!

 

Maar ik wil wel graag wat over de zaterdag vertellen, want toen zijn wij naar het Wijngoed Fromberg, in Ubachsberg geweest. Bij onze familie wordt menig wijntje gedronken, dus wat is er mooier dan een bezoekje te brengen aan de wijnbouw in Limburg. Na wat Googleloeren op internet kwam ik dus uit bij Wijngoed Fromberg, die op de Fromberg hellingen al vanaf 1991 hun wijnranken daar hebben staan. Lees hun verhaal op http://www.wijngoed.nl

Wij hadden op zaterdag bij hen een Huifkar Arrangement geboekt, wat in hield:

Ontvangst in het proeflokaal, waarbij als ontvangst een tweetal wijnen werd geschonken. Met een fotopresentatie werd er tekst en uitleg gegeven overWijngoed Fromberg. Na het bezoek aan de ruimte waar de wijnpers, wijnvaten en andere apparatuur stond, en waarbij nog het vinificatie proces werd besproken, was het tijd voor het bezoek aan de wijnkelder, waar de vele duizenden wijn lagen opgeslagen. In een woord: Geweldig!!!!! Ook daar werd er nog een heerlijke wijn geschonken, en toen was het tijd voor een Limburgs lunch buffet, en dat was Dubbel Top!!!!! Een heerlijk buffet met Limburgse streekspecialiteiten, met paters, kazen hammen. Aangevuld met heerlijke broodsoorten, en als klap op de vuurpijl witte en rode druivengelei van het wijngoed. Smullen maar……. Maar dat hebben wij volgens mij het hele weekend daar gedaan. Toen was het tijd voor de huifkartocht door de Limburgse heuvels, maar die hebben wij moeten annuleren want toen werd het weer bar en boos. Het was een prachtige middag bij dit wijngoed, waar wij weer wat geleerd hebben over de wijnen van Nederlandse bodem. 

Van al dat eten en drinken krijg je echt zo’n gevoel… Voorlopig geen eten en drinken meer en nu alleen nog maar bewegen. Als actief wandelaarster had ik uiteraard mijn wandelschoenen meegenomen, en heb ik 2x een wandeling gemaakt over het landgoed Terworm, waarbij ik even een bezoek gebracht heb aan Kasteel Terworm wat eigendom is van familie Van der Valk.

Nogmaals, het was een fantastisch familie uitje. En ik ga zeker nog eens terug om hier wat langere wandelingen te maken……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s