Pakjes avond

Vol verwachting klopt ons hart zongen wij afgelopen zaterdag uit sintvolle borst, tijdens het jaarlijks Sinterklaas feest. Al jaren vieren wij pakjesavond bij onze Peetdochter, tesamen met mijn schoonouders en verdere familie.  En Ieder jaar is het weer een happening, waarbij verwacht wordt dat je op zijn minst een gedicht maakt, maar liever nog een mooie surprise. In oktober waren de lootjes al getrokken via Lootjes Trekken.nl, en had ik mijn schoonzus Ria getrokken. Zij was de gelukkige voor wie ik een surprise kon gaan bedenken. Nu is dat niet zo heel moeilijk, want zolang ik haar ken Jojooot zij met haar gewicht op en neer. Dus ging mijn surprise over het ideale gewicht, en dat had ik verwerkt in de enige touwtrekkast van deze avond. Een touwtrekkast net als op de kermis, waarbij ik aan een 10 tal touwtjes, allerlei cadeautjes had gehangen. Om alles in goede banen te laten verlopen, lag er tussen de cadeaus van de anderen een pakketje voor Ria.imagesCALYATD5

Daarin  zat mijn gedicht voor haar, en een pakketje met 10 enveloppen genummerd van 1 t/m 10. In het gedicht stond dat zij aan touwtje nummer 1 moest trekken, en daar hingen dan weer de spelregels aan. Elke keer als er iemand zijn of haar cadeau had uit gepakt, mocht zij weer een enveloppe open maken, met daarin weer een verwijzing en een hint naar het volgende touwtje, waar dan weer een cadeautje aan hing. En tussen de viertal echte cadeaus, hingen dus vele neppers die met het ideale gewicht te maken hadden. Hilariteit alom, want het duurde wel heel lang voordat zij haar eerste echte cadeautje in handen had.

Het was mooi om zoiets te maken, Pffffffff maar wat een hoop werk, hier heb ik mij toch een beetje op verkeken. De laatste 2 weken ben ik er zo wat elke avond mee bezig geweest. Zelfs s ’nachts lag ik er soms aan te denken, hoe ik het een en ander voor elkaar moest zien te krijgen. En of ik het wel in mijn auto kon vervoeren.  En gelukkig was dat het geval, want anders had ik met die grote doos achter op mijn fiets, naar mijn Peetdochter moeten lopen…….Of toch maar even Sinterklaas inschakelen om dat gevaarte te vervoeren.3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s