Een Ervaring Rijker

download (6)Vandaag was ik Gastdocent op het Hub van Doorne college in Deurne. Een van de vele Gast- docenten tijdens een van de vele workshops  deze dag, waar leerlingen van dit college aan deel konden nemen. Zo waren er meerdere gastdocenten die op hun gebied, de ervaringen met de leerlingen wilde delen. Andere workshops gingen bijvoorbeeld over Loverboys, over een Tiener moeder die haar verhaal kwam vertellen. Over veilige seks. Over Homoseksualiteit waarin een Lesbienne haar verhaal kwam doen. En er waren twee workshops die over Transgenders gingen. De ene workshop ging over Thea die als vrouw door het leven gaat, maar geen geslachtaanpassende operatie wil.download (7)

De andere ging dus over Rianne, die er voor gekozen had om dat wel te doen. Er waren een vijfentwintig tal leerlingen die voor mijn workshop hadden gekozen. Het was voor mij de eerste keer dat ik zo iets deed, maar ik had mij heel goed voorbereid en eigenlijk ging het van een leien dakje. Dat hele proces zit zo in mijn hoofd gebakken, dat dit nu ook weer niet zo gek is.

Na het voorstellen heb ik in een korte samenvatting over mijn leven verteld. Daarna liet ik mijn mini documentaire “Portret van Rianne 2012” aan hen zien. Deze documentaire heeft de Open Universiteit, van mij laten maken voor de Faculteit/Psychologie. Een waardevol document waar ik heel erg trots op ben, en wat ik graag aan hen wilde laten zien. Hierin komt eigenlijk alles aan bod, van mijn jeugd tot aan 2012. Hierna was er nog tijd voor vragen, maar ik denk dat ik zoveel verteld had, dat ze die nog amper hadden.download (8)

Ik ben een ervaring rijker, en ze hebben gevraagd of ze mij nog eens mochten benaderen. En dat mag, want ik heb hier enorm van genoten.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ineke schreef:

  Goed dat je hier tijd voor vrijmaakt en op deze wijze voorlichting geeft aan de jeugd. Zo raakt transgender meer bekend. Wie weet help je hier een individuele jongeren mee. Groetjes Ineke

  Like

 2. toos schreef:

  respect voor jou-wie weet wie je er mee helpt inderdaad -heel goed dat je dit doet -groetjes van toos

  Like

 3. Rikit_vaganza schreef:

  Op dit college zitten twee kinderen die genderdysfoor zijn, zowel een jongen die zich een meisje voelt, als een meisje die zich een jongen voelt. Heel bijzonder dus voor mij om dit te kunnen doen. En hoewel ik heel erg tevreden ben met mijn manier van vertellen, heb ik vandaag al weer aantekeningen zitten maken voor volgend jaar. Er zijn wat verbeterpunten vind ik zelf, al vonden de leerkrachten dat het zo al heel duidelijk over kwam. Deze workshop is voor de leerlingen van het 3e schooljaar en komt jaarlijks terug. Vandaar de uitnodiging om het volgend jaar nog eens te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s