Panasch op reis

Al weken hadden wij met Panasch hier naar toe geleefd, want de reis naar de kerstmarkt in Keulen stond op de agenda. Wat ik begrepen had moest je dit gewoon een keer mee maken, want deze markt op zes verschillende pleinen is overweldigend. Als het om kerstmarkten gaat, heb je groot, groter en Keulen.

kerstmarkt-dom-van-keulen-kerstmarkten-keulw_400h_300p_location2333s_0c_01-300x225

De vierde stad van Duitsland lijkt kerst aan te grijpen om al het moois van de stad te presenteren. Het zal daarom ook niet verbazen dat ‘Köln’  aan één markt niet genoeg heeft, het blijken er zeven te zijn en allemaal in het centrum van de stad. Wil je ze allemaal bezoeken zal je er echt twee dagen naar toe moeten gaan.

Ik had er in ieder geval veel zin in, om daar en met Panasch, en in mijn nieuwe Panasch outfit-jas er naar toe te gaan. Toch liep het wat anders dan ik mij had voorgesteld, want ik ging op vrijdagavond door mijn rug. Ik kon nagenoeg niets meer… Wat nu? Mijn trombone maatje Wim lag ook al in de lappenmand, en als ik dan ook thuis zou blijven, zou Panasch behoorlijk gehandicapt zijn. Ik ben dus toch gegaan, en al stond ik bol van de ibuprofen, heb ik ondanks de spit een fantastische en leuke dag gehad. bruist 2017 10 fassbinderkopieRianne Jas

Maar het ging niet van een leien dakje, want ik liep behoorlijk voorover, en kon in de bus ook maar moeilijk zitten. Wij reisden met Fassbender Touringcars vanuit Uden via Gemert, waar de bus ook nog twee reizigers voor de kerstreis op moest halen, die uit gezwaaid werden met heuse dweilklanken van Bende-bè-de-Band uit Keldonk.  En zo werden wij na een reis van 2,5 uur netjes afgezet aan de voet van de Keulse Dom.

Makkelijker kun je voor dat geld zijnde € 22,00, niet zo dicht bij de Dom komen, midden in het centrum van Keulen. Ideaal zo’n bus van Fassbender… Volgens de weer voorspellingen beloofd het vandaag een dag te worden met 100% neerslag, temperaturen net boven nul, en heel veel wind.  Koud was het, maar het bleef wel droog, en de wind was er alleen bij…. Juist ja, bij de Dom.

Het optreden begint zoals voorgaande jaren op het plein voor de Dom…. IMG-20171209-WA0002

Voor een overvol plein begonnen wij aan ons kerstrepertoire, maar wij hadden nog maar enkele nummers gespeeld , of onze over ijverige Super enthousiaste slagwerkster Janne, slaat het vel van haar kleine trom kapot. En niet een klein beetje ook….

Stoppen is geen optie, want met deze uitzinnige menigte en met kerstmannen die spontaan in de polonaise gingen, moest Panasch gauw ons ingezette repertoire omgooien en onze feestnummers in zetten. Onze Janne flikte het om met kunst en vliegwerk er toch een mooi eind aan te breien… IMG-20171212-WA0000Gelukkig was er in de buurt een Drumcenter en had Janne al gauw weer een nieuw vel.

Voor ons volgende optreden moesten wij weer een behoorlijk eind lopen, wat funest was voor mijn rug. Ik liep als een oud vrouwtje voorover en kon het tempo van de anderen maar nauwelijks bijbenen. Ik was blij dat wij er waren Pfff …..en dat wij weer muziek konden maken, want dan vergat ik voor even de pijn. Maar echt ontspannen was ik niet en liet hier en daar wel wat steken vallen op muzikaal vlak.

Dit optreden…..wat ook weer heel bijzonder was…….. want een optreden mag maar 30 minuten duren, en dat dit goed in de gaten wordt gehouden, daar kwam Panasch dus achter toen Eline met haar Solo bezig was, in ons laatste “Kom van het dak af” nummer…IMG-20171213-WA0001

Het werd gewoon door een drietal Duitse beambtes af gekapt. Het was de Deutsche Gründlichkeit of de Deutsche Pünktlichkeit weer. Gelukkig kan Panasch daar goed mee overweg, want Frank onze 1e trompettist is van Duitse afkomst. Het beïnvloede de sfeer en ons plezier nauwelijks, en gingen wij gauw weer op pad om ons te warmen aan een heerlijke beker Gluhwein.IMG_20171209_175310.jpg

Tussendoor was er nauwelijks tijd om de kerstmarkt te bezoeken…. want onze Rode  draad in Keulen zag er zo uit… wandelen – optreden – wandelen – optreden – wandelen – gluhwein en curryworst – wandelen – optreden – wandelen- optreden – gluhwein en curryworst….. bus naar huis.

Na het laatste optreden en de gluhwein werd Kitty aangesproken door een aanstaande bruidegom, die op zijn Bachelor party  van jas moest ruilen met een oudere dame?… en mijn Kitty, wilde dat in deze ijzige koude wel even doen. 24862228_1776809075675752_95686372021120568_n

Ons bezoek met Panasch aan de Kerstmarkt van Keulen, is er weer eentje om in te lijsten en voor herhaling vatbaar. Ik heb er samen met Kitty van genoten, maar had aan mij zelf moeten denken, en thuis moeten blijven. Mijn rugklachten hebben weer een behoorlijke opdonder gekregen, en zal het de komende weken kalm aan moeten doen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s