Vier dagen Duitsland- Lieserpfad

on

Gisteren hebben wij ons verplaatst naar Manderscheid, waar wij twee dagen overnachten in een Jugendherberge. Na een zware dag is en moet er tijd zijn voor ontspanning, en zijn wij nog even het stadje gaan bezoeken. Ver zijn wij niet gekomen… donker wolken dreigden en daar bleef het niet bij. Wij zijn maar gaan schuilen.

Deze regen is de voorbode wat ons de komende twee dagen te wachten staat, maar wij zijn gekomen om te wandelen en dat gaan wij ook doen. Nog even naar Duncan gekeken en aan hem dragen wij de wandeling van zondag op.

Bovenstaand de foto zoals het er vanmorgen uit zag… het dreigde en het bleef bij dreigen. Misschien omdat ik uit voorzorg mijn Mac in a Sac regenbroek aan had gedaan. Op een paar Miezerige regendruppels na, kurkdroog met aan het eind zelfs een zonnige dag.

Vandaag gaan wij een gedeelte van het Lieserpfad lopen, een pad langs het riviertje de Lieser. Wij lopen van Manderscheid naar Wittlich over smalle paadjes, vaak langs een afgrond en moeilijk te nemen hindernissen die nat en spekglad waren van de regen van gisteren.

Het was opletten geblazen…die ganse tag haben wir durch das wald gelaufen, und nur nach die grund gekoekt. En dan zie je weer andere schone dingen zoals slakken in allerlei soorten en mate.

Maar er was zoveel meer te zien langs dit riviertje. Soms ver beneden ons, maar ook diverse keren moesten wij via een brug de oversteek maken, om dan aan de andere kant onze weg te kunnen vervolgen.

Ook vandaag weer een prachtige wandeling, die heel goed te volgen was. Van wandelen wordt je hongerig maar hier in de Eifel zijn de horeca etablissementen spaarzaam, dus doen wij onderweg maar lunchen, net zo gezellig…

Aan het eind wacht het Etappe biertje om de nodige mineralen weer op peil te brengen.

De resultaten van vandaag, afgelezen op het Polar horloge van Silvia…

Wij zijn 7,35 uur onderweg geweest, en met een gemiddelde van 3,4 km/uur, hebben wij 25,57 km afgelegd. En hebben wij 695 meter geklommen en 945 meter gedaald.

Wij hebben met zijn allen de zon in ons hart gevoeld vandaag.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. ellybranje schreef:

    PRACHTIG!!!!

    Like

  2. Rikit schreef:

    Dank je wel Elly…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s