Vier dagen Duitsland- Manderscheid

on

De laatste dag al weer, wat hebben wij geboft met het weer vergeleken met de vooruitzichten. Ik heb zelfs zonnebrand moeten smeren, gisteren op een terras in Wittlich waar het ineens 25 graden was.

Vandaag een wandeling rondom de Burcht van Manderscheid… je zou toch denken dat het nu een keertje wat vlakker is, rekening houdend met de nestor van het gezelschap. Maar niets van dit alles, en daarom hebben wij de burcht van alle kanten gezien en bewonderd. Vanuit Manderscheid volgen wij een steil smal pad naar beneden en is het uitkijken geblazen, want sommige delen zijn spekglad. Beneden aan gekomen zien wij de burcht boven ons uit tornen. Wij zjn nog te vroeg voor een bezichtiging,

Daarom vervolgen wij onze wandeling en komen straks terug. Bij de groep heb ik al aangeven, dat ik af en toe stil blijf staan om een mooie foto te nemen. Nadeel is wel, dat ik soms honderden meters achter blijf.

Om ze weer in te halen zag ik 2 paadjes om zo een stuk af te snijden, en ze weer in te halen. Het klinkt eenvoudig maar dat was het verre van dat. Zonder stokken zou het mij niet gelukt zijn op deze helling van zeker 40% op te klauteren. Ik kwam over verhit boven en was kei kapot. Gelukkig is dat altijd maar voor even, want met mijn conditie zit het wel goed.

Ook vandaag hebben wij een gedeelte van de Lieser gevolgd, maar het draaide voornamelijk rond de burcht met veel dalen. Was je beneden…. bruggetje over en dan ging het weer naar boven, en dat tig keer.

Op een geven moment waren wij weer terug in het stadje, en was het heerlijk toeven op een terras, genietend van eine grobe cappuccino. Ik dacht meteen, “het zit er op”…. maar nee hoor, die burcht moest nog bezocht worden, en weer gingen wij over het smalle gladde pad naar beneden.

Het was het meer dan waard, ook al was het een ruïne, de foto’s zeggen meer dan duizend woorden.

Natuurlijk liep er ook het een en ander over de bodem en over de muur, wat een fotootje waard was. Dus bij deze…

Rond twee uur waren wij weer terug in de herberg, even ons opfrissen en konden wij opgepoetst naar huis voor een afsluitend diner.

De gegevens volgens het Polar horloge van Silvia: Wij waren 4,57 uur onderweg met een gemiddelde van 2,5 km/uur, dat is incl. pauze. Wij liepen vandaag 11,12 km, stegen 515 meter, en daalden 490 meter.

Het waren Vier prachtige dagen die voor mij de perfecte voorbereiding is geweest op mijn komende Camino. Alle moeilijkheids graden zaten er in, en lopen met mijn backpack was appeltje eitje. Ik heb moeten afzien, was mentaal en fysiek ijzersterk…. Kortom en in een woord Geweldig. Mijn dank gaat uit naar Rita die alles georganiseerd heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s