Vier dagen Duitsland- Geierley-brucke

on

Na ons ontbijt in de Jugend herberge, gingen wij er weer op uit. Vanuit Cochem reden wij naar Morsdorf, om daar een wandeling rondom de Geierleybrucke te gaan maken. Voordat wij op weg gingen nog even een boodschap doen, waar wij als zuinige wandelaars allemaal voor 50 eurocent naar de wc konden.

De Geierley brucke is een toeristische trekpleister, wat Morsdorf bepaald geen windeieren heeft gelegd. Wij waren lekker vroeg, dus namen wij de brug als eerste punt in de wandeling, en het nog redelijk rustig was. Wij hebben op de brug gelopen, en er onderdoor gelopen, en van alle kanten is het indrukwekkend om te zien.

De Geierley is een hangbrug in het laaggebergte van de Hunsrück in Midden-Duitsland. Deze werd geopend in 2015 en heeft een bereik van 360 meter en ligt tot 100 meter boven de grond.
Aan beide zijden van de brug zijn de dorpen Morsdorf en Sosberg. Een beek genaamd Mörsdorfer Bach loopt door de vallei onder de brug.
Het is een brug alleen voor voetgangers en is permanent toegankelijk. 20% van de bezoekers die een bezoekje brengen aan de brug maakt geen oversteek.

Omdat de brug aan de onderkant gezekerd is, beweegt deze minder als de bruggen in Nepal naar het schijnt. Maar ik liep in een cadans er overheen en hij deinde toch nog behoorlijk op en neer, maar het was niet eng te noemen.

Toen wij over de brug waren vervolgden wij onze weg over het dalende wandelpad richting de Morsdorfer Bach, een kleine beek die voor mij een jeugd herinnering op riep… zoiets als ik mij herinner van ” Alleen op de wereld”. Wouw wat is het hier mooi, zo stil, wat geniet ik hier van.

Lange tijd ging het naar beneden, waar het lopen met wandelstokken mij goed af ging, doordat ik makkelijker af kon remmen. Maar je moet toch eens weer naar boven, en dat is zwaar werken pfff pfff… het ging echt honderden meters 20 a 30% omhoog. Maar op een gegeven moment zat ik in een bepaalde cadans, en ging het mij goed af.Vandaag waren wij dik vijf uur onderweg, hebben wij 400 meter omhoog gelopen, 395 meter gedaald. Hebben wij 15,19 km gewandeld met een gemiddelde van 2,9 km/u.

En wat smaakt dat biertje dan heerlijk, als je helemaal verhit bent van alle inspanning. Op de Camino noemen ze dit een etappe drankje, dus ook deze test heb ik goed doorstaan. Ik ben Camino Proof…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s