Resume van een Vierdaagse

Het was de negende keer dat ik de 4Daagse van Nijmegen liep. Maar of je nu de 50… de 40… of de 30 km loopt, het blijft even zwaar. Er waren edities bij van “een fluitje van een cent.” Maar er waren er ook bij die loodzwaar waren, zoals die in 2016 en ik elke dag wel bij de Blarenpost EHBO Berghem te vinden was en ik maar liefst 16 blaren had.

img_20190720_100604269902141.jpg

Dit jaar liep ik voor het eerst de 30 km, en een makkie was het zeker niet. Maar dat had ik ook niet verwacht met mijn voetproblemen van de laatste tijd. Een jaar lang kende ik geen blaren tijdens de vele wandelingen, en nu had ik er op Dag 4 ineens zes. De pijntjes op Dag 3 zijn waarschijnlijk al een voorbode geweest, van het naderend onheil. Daarom op zaterdag toch nog even een bezoekje aan de Blarenpost in Berghem, die mij sinds 2016 daar niet meer gezien hadden. Het was weer een Hartelijk welkom daar…

3344_voorbereiden-op-de-nijmeegse-vierdaagse

De voetjes zijn weer verzorgd, nu kan ik twee dagjes rusten, en ga ik dinsdag op pad om te gaan trainen op de Duivelsberg.

 

Vanaf mijn zestigste jaar had ik reglementair, al de mogelijkheid om de 30 km te lopen. Maar nu ik eindelijk de beslissing had genomen om de 30 km te gaan lopen, was ik toch heel benieuwd hoe ik deze editie zou ervaren…

 • De 30 km lopen is heel relaxed.
 • De vroege start is twee uur later dan de vroege van de 40 km, en dat betekend meer nachtrust.
 • De studenten die je uitzwaaien bij de 40 km, zijn haast allemaal naar bed als de 30 van start gaat.
 • De militairen die op eenzelfde tijdstip starten als de 40 km, lopen nu niet in de weg, en dat is een heerlijk gevoel.
 • Ook onderweg minder militairen op de weg, die mij het gevoel geven dat ik in de weg loop en mij maar voorbij willen.

4+daagse+van+Nijmegen+Wij+lopen+daar+mee+op+de+volgende+afstanden

Ook dit jaar heb ik mij weer netjes aan mijn gezonde eetpatroon gehouden. Dat wil zeggen: Geen ongezonde dingen aannemen van de kant, dat wil zeggen “Geen chips, zoutjes, dropjes, spekjes, zuurtjes, pepermuntjes etc, maar juist gaan voor de gezondere dingen als banaan, appel, meloen, karnemelk, ei, tomaatjes. Door dit eetpatroon en 4 dagen wandelen was ik drie kilo gewicht kwijt. Niet echt veel, maar mijn lichaam is aan  al dat wandelen al gewend.

13654147_10204820765237594_674199918958736625_n

 

Vorig jaar hebben Silvia en ik, “Wandelclub Kreun & Steun” opgericht. Maar wat moet je nou met een wandelclub, als Kreun de 30 & Steun de 40 km gaat lopen. Die twee hebben elkaar wel gemist hoor in die vier dagen. Dus hoe het volgend jaar verder gaat, dat weten Silvia en Rianne nog niet. We hebben niet voor niets een ledenstop ingevoerd, anders wil iedereen bij die gezellige club. Binnenkort maar eens een ledenvergadering houden…

stadsherberg-wilhelmina-oss

Onze 4Daagse sloten wij af op het terras van “Stadsherberg Wilhelmina. Van Herbergier Kees, kregen wij bij binnenkomst een Gladiool. En natuurlijk ook nog een bos van de echtgenoot van Silvia. Van mijn Lief Kitty kreeg ik onderstaande sleutelhanger, met een Aventurijn steen, die natuurlijk mee gaat op mijn Camino.

Maar voorlopig even Rust…

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. dianaschuurmans schreef:

  En nu inderdaad even rust voor je Rianne, voorbereiden op de volgende tocht! Fijn dat het goed gegaan is, en samen gezellig afgesloten bij Wilhelmina, een mooie week geweest! Wie weet ga ik er ook nog een keer aan beginnen😅😜🥾🥾!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik geloof er niets van, tenminste niet zolang je muziek langs de kant maakt. En dat is ook belangrijk, De Muzikale Ondersteuning kunnen wij niet missen!!

   Like

 2. AnneMarie schreef:

  Er waren dit jaar veel blaren geweest heb ik al gehoord. Eigenlijk vreemd omdat de temperaturen niet schrikbarend hoog waren. Nu lekker met de voetjes omhoog en alles laten genezen. Rust want je hebt nog wel wat voor de boeg.

  Geliked door 1 persoon

 3. bertiebo schreef:

  Wat goed zeg! Respect! En wat mooi, die steen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Bertie!!! En die steen gaat mee op avontuur!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s