De Camino Roept…

Ik heb het al eerder geschreven… Ik, die nog maar net komt kijken in het Camino gebeuren, is er nu al verslaafd aan geraakt. Mijn eerste voorbereidingen dateren van voorjaar 2018 toen ik het Camino Info Café  bezocht van Camino Comfort in Oss.

logo-Dakje-met-pelgrims-en-

Ik wist toen nog helemaal niet wat ik wilde gaan doen. Maar in dat info Café ontmoette ik andere pelgrims, die net als ik op zoek waren naar info over de Camino. Deze avond waren er ook pelgrims aanwezig, die met veel enthousiasme hun ervaringen met mij wilden delen.

Met twee van deze pelgrims, Elly en Tilly is er zelfs een blijvende vriendschapsband ontstaan. Wij wandelen met elkaar en om de paar weken organiseren wij een Camino filmavond, uiteraard met de nodige Spaanse Vino tinto en Tapas er bij. En op deze avonden worden al weer plannen gesmeed voor een volgend avontuur.

Het Camino info café heb ik in 2018 en in 2019 nog regelmatig bezocht, en ook daar is het plan gesmeed welke Camino ik ging doen. Het werd de Camino Francés die ik op 11 oktober 2019 voltooide met mijn aankomst in Santiago de Compostela.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na mijn terugkomst heb ik het Camino info Café weer bezocht, nu om mijn ervaringen met anderen te kunnen delen. En ook op het Camino info Café van deze maand op 27 maart zal ik er zijn, op zoek naar nieuwe info. Ik wil er weer op uit…

Ik heb ergens gelezen, ” Ik ben een verslaafde. want als ik te lang geen gele pijl zie, dan moet ik weer m’n shot halen.” En zo voel ik het ook… Ik mis het dagelijkse ritme, het Albergue gevoel in de ochtend wanneer iedereen slaapdronken een ontbijtje probeert te maken…. Ik mis mijn Café Americano en mijn dagelijkse chocolade broodje, om over mijn bocadillo nog maar te zwijgen. . Het gevoel om elke ochtend… als laatste pelgrim van de Albergue, op weg te kunnen gaan, waarom die haast…

Het is het lopen… zodat het in mijn hoofd weer helder is, de mooie mensen onderweg die je ontmoet, die je niet bij naam kent maar waarvan je wél weet uit welk land ze komen. Het lijkt wel of het leven op de Camino het mooiste is wat er is… Diegene die deze ervaring al hebben gehad kunnen dat zeker beamen.

17862394_1871738099735955_2140959742056968651_n

Wat de Camino je geeft, weet je nooit van tevoren. Op de Camino zijn er altijd van die speciale momenten, die een les voor je zijn en waar je weer iets van leert. De Camino… is een avontuur die je alle emoties van het leven tonen. Een levensles…iets wat je niet op school kan leren.. Hier leer je veel van anderen….  maar je leert nog het meeste over je zelf.