Vandaag Gelezen…

on

Vandaag viel mij in de krant een bijzonder artikel op. En het is echt heel bijzonder, dat kan niet anders… want elke krant in Nederland schrijft er over.

1_belgische_friet

Belgische boeren roepen hun landgenoten op, om ten minste twee keer per week patat te eten in plaats van een keer. Al ben ik er haast van overtuigd, dat dit al twee keer of meer in de week gebeurt. Volgens de Engelse krant The Telegraph is er sinds de corona lockdown bij onze buren, er een aardappeloverschot van 750.000 ton ontstaan.

3_vlaanderen-friet

Door meer friet te consumeren zou er iets gedaan worden aan het overschot. De fritures, ook wel frietkotten genaamd, zijn tijdens de lockdown gewoon open. Maar door gebrek aan klandizie hebben velen de laatste tijd de deuren gesloten.

763

De Nederlandse aardappel­ boeren kampen natuurlijk met hetzelfde probleem. Aardappelboeren in de problemen: ‘Eet wat vaker friet!!

Dat dit mij nu opvalt ligt aan het feit, dat ze er mij s’nachts nog wel voor wakker mogen maken voor een lekkere puntzak frites, met van die heerlijke Vlaamse mayonaise. Dit is altijd zo geweest en ik kan het maar moeilijk weerstaan.

images

Dus ja… twee keer in de week patat eten. Van mij mag het!!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ha, van mij ook 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Rikit schreef:

  Gelukkig dat ik niet de enige ben!

  Like

 3. Nadia schreef:

  Dat is bij mij al effe geleden. Ik maak liefst zelf mijn frietjes en mayonaise. Al is hier om de hoek een frietkot geopend maar volgens de buurvrouw zijn die niet zo lekker…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Zelf maken is altijd lekkerder vind ik. Het liefst uit de frituur en niet uit de airfryer.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ohhh….alleen die foto’s al!! 😍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het water loopt mij in de mond…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s