Geen Polite bellen…

on

Dat was vandaag… toen er iemand met zijn auto een beetje teveel naar links kwam, en de spiegel er bij ons af reed. Bij ons in de gemeente Oss liggen nog al wat fietsstraten, waarbij de fiets uiteraard  de volledige voorrang heeft gekregen, en de auto een ondergeschikte rol heeft. Enerzijds terecht, maar in sommige gevallen blijft het maar moeilijk manoeuvreren met je auto.

Als ze vragen waar ik woon zeg ik altijd, “aan de enige echte rotonde.’ en dan bedoel ik de allereerste rotonde die er in Oss is aangelegd meer dan vijftig jaar geleden. Vanaf deze rotonde ligt er in de Industrielaan, over een lengte van nog geen 500 meter een lastig stukje fietsstraat. Smal met in het midden een bobbel om de rijstroken te scheiden. Wil je een fietser in halen, moet je met je auto over die bobbel. Op zich niet moeilijk en ook niet gevaarlijk…. Maar aan het eind van deze fietsstrook  wordt het akelig smal, en daar ging het vandaag fout.

unnamed

Bij bovenstaande foto is het wel duidelijk dat je de Politie moet bellen!

Een auto met Pools kenteken kwam te veel Kitty’s kant op en raakte de linker buitenspiegel van onze auto. Dat geeft natuurlijk een flinke klap, je verschiet je een ongeluk. Ruimte om meteen te stoppen is er niet, dus rijden allebei de auto’s door naar een geschikte plek. Gelukkig is de Poolse man ook gestopt, en komen ze elkander tegemoet. Kitty, die op weg was naar een afspraak, pakt haar telefoon om te zeggen dat ze wat later komt. Waarop de Poolse man zegt…. “Nee nee geen politie.” Hij kijkt en taxceerd onze schade, en zegt “Ik betaal meteen €150,00!!” Kitty vind het wel prima zo, als er verder maar geen rompslomp is. Prima geregeld!!

De schade aan zijn auto blijkt veel groter te zijn, dan bij de onze. Bij ons moet er alleen een nieuw glas in, wat voor € 25,00 geregeld is…

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Jemig joh … schrikken. Fijn dat het goed is afgelopen.

    Like

  2. Altijd schrikken, maar gelukkig viel het nog mee

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s