Peerkepad (1)…

Mijn voorbereidingen zijn gedaan… het Peerkepad… Ik popel om op pad te gaan maar zal nog moeten wachten tot september. En dan is het nog maar de vraag nu de besmettingen weer toe nemen, of er weer zo iets als een lockdown alles in het honderd gooit. We zullen zien,  ik zal er niet wakker van liggen… maar teleurgesteld zal ik zeker zijn.

Op Dag nul reis ik met de trein naar Maastricht en neem de bus naar Wittem. Hier overnacht ik in

In den Roden Leeuw van Limburg

Roden Leeuw

Ik start mijn wandeling in Bedevaartsoord Wittem, en de eerste dag wandel ik naar Vilt. Dit ligt niet aan de route. Voor een slaapplek ben ik gaan kijken op de kaart en boekje van Vrienden op de Fiets… Ligt er een ovenachtingsplek in de buurt van mijn route… zo Ja, dan probeer ik daar wat te reserveren. Is er geen plek, ga ik verder kijken naar een B&B of hotel. Het is nog een hele uitzoekerij waar ik een gespreid bedje zal vinden. 

download (1)

Op dag 1 slaap ik dus in Vilt, bij “Vrienden op de fiets.” Mijn route op de Komoot App… pas ik dan aan om bij mijn overnachtingsplek uit te komen. De volgende dag plan ik hem zo, dat ik weer op de route kom om verder te wandelen. Op dag 2 gaat het naar Meers. Hier wordt ik opgehaald en slaap ik bij een vriendin in Geleen.

veer-meeswijk-berg

De volgende dag brengt zij mij weer terug naar Meers, waar ik verder ga met dag 3. Ik loop dan een stukje noordelijk langs de Maas, om dan de Maas over te steken bij Berg a/d Maas. Aan de andere kant wandel ik België binnen en wandel ik via de Belgische Kempen naar Neeroeteren, waar ik weer een overnachting heb gevonden bij “Vrienden op de Fiets.”

zijkant-huis
Priorij Klaarland van de Trappistinnen

Op dag 4 gaat het weer verder en had ik willen overnachten bij Priorij Klaarland… Ik had daar wat langer willen blijven voor een persoonlijke retraite of bezinning in stilte. Maar door Corona perikelen is dat nu niet mogelijk. Maar ach… die bezinning in stilte, ik denk dat ik onderweg met alleen op pad zijn, genoeg tot bezinning kom.

Bezinning:

Bezinning, stilte, verbondenheid en genieten zijn de kernwoorden die bij deze tocht passen. Dit PeerkePad is in eerste instantie bedoeld ter nagedachtenis aan de pater Peerke Donders. Door elke dag aandacht te geven aan een bepaald thema van de ‘zeven werken van barmhartigheid’ geeft men aan de tocht een pelgrimskarakter.

Deze dag overnacht ik nu bij…

104627252

Op dag 5 wandel ik weer verder door België richting Tilburg. Deze overnachting is nog niet ingevuld, maar waarschijnlijk slaap ik bij vrienden. Zij hebben aangeboden, dat als ik ergens geen overnachting kan vinden, zij hun camper daar neer zetten. En dat zal in de buurt van Hamont-Achel zijn.

Op dag 6 wandel ik Nederland weer binnen, en kom ik weer in mijn eigen Brabant. Ik ben weer thuis…

 

Ik vervolg mijn weg en heb mijn route weer behoorlijk moeten aanpassen. Ik had in Bergeijk bij “Vrienden op de fiets”willen overnachten, maar ook hier voor één nacht geen plek. Het kost allemaal teveel moeite om te ontsmetten vanwege Corona. Daarom overnacht ik in Riethoven bij ‘Hotel Restaurant de Sleutel’, een gewoon lekker betaalbaar Hotel met een restaurant er bij, en dat is ook wel fijn.

Dag 7 gaat het naar Vessem en overnacht ik in de Pelgrimshoeve

img_0485-1024x768

Dag 8 wandel ik weer verder en overnacht ik bij Theetuin en B&B de Reijt in Haghorst.

unnamed

Dag 9 is mijn laatste dag want dan kom ik in Tilburg aan, waar ik uiteraard het Peerke Donders park… ga bezoeken.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Ziet er héél goed uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s