Dag 21… Uit Riannes Camino Francés 2019…

Dag 21 Caldazilla de la Cueza – Sahagun 22 km. ( Woensdag 18-09-2019 )

Wat is het toch heerlijk slapen met lakens en een dekentje, en met maar 4 personen op een kamer. Ik ben dan ook echt uitgerust. Nog even een ontbijtje en ik kan er weer tegen aan. Ik ben blij dat ik weg kan gaan uit dit boerendorp met miljoenen vliegen, bah wat een smerige dingen zijn dat toch.

Om 07:15 uur ga ik weer op pad, het ochtendgloren laat nog even op zich wachten, maar ik zie voldoende. Vannacht heeft het behoorlijk geonweerd, ik heb er overigens weinig van gemerkt, maar aan de plassen kan ik wel zien dat het behoorlijk geregend heeft. Het is 16 graden dus laat ik mijn vest maar uit, anders loop ik binnen de kortste keren weer te zweten.

Voor een foto van de zonopkomst, moet ik altijd omkijken, ik loop immers van oost naar west. Lange tijd lopen we weer over een keien pad, langs een autoweg, waarbij het af en toe behoorlijk glibberig is, door de overvloedige regenval. Hoewel ik allerlei apps op mijn smartphone heb om op de juiste route te blijven, is dat helemaal niet nodig. Er staan overal wel gele pijlen of de bordjes van Camino de Santiago.

4326360

Maar je komt veelvuldig een met stenen gemaakte pijl tegen op je route, het kan niet missen… Je moet die kant op zeggen ze!! Na deze regenval ruikt het zo heerlijk, al kan ik die geuren niet goed thuis brengen. Mijn schoonmoeder had het wel geweten, die was daar heel goed in. Lavas… dat ruik ik wel, en zo zijn er nog wel een paar.

Het eerste dorpje wat ik tegen kom loop ik voorbij, wat een verschil met gisteren toen het voor geen meter liep. En vandaag gaat het weer zoveel beter. Gisteren prima paadjes en het gaat niet… Vandaag keienpaden en het gaat heerlijk. Conclusie… hoe zwaarder en moeilijker, en Rianne gaat als een Speer Laat ik dat nou maar niet hardop zeggen. Het zal er wel aan liggen dat ik baat heb bij een goede nachtrust. En niet te vergeten de Reiki die mij wordt toegestuurd… de kaarsjes die voor mij branden… Jullie support… Mijn Lief die er elke dag weer is, om mij moed in te spreken… Dank Jullie wel allemaal, die mij begeleiden op mijn weg. Ik ben dankbaar.

Vandaag zijn het 22 km tot Sahagún. Morgen en overmorgen is het wat minder, het is soms lastig om goed uit te komen. Soms zijn het grotere afstanden tussen de dorpen, dus moet ik het anders plannen. Ik denk dat ik zaterdag aan kom in Leon, waar ik dan op zondag een rustdag heb.

Maar zo ver is het nog niet. Na San Nicolas del Real Camino, heb ik besloten zeker nu het toch lekker gaat, een alternatieve route te nemen. Het is trouwens maar een klein stukje om, maar even weg van het pad langs de autoweg is ook wel fijn. Het is natuurlijk een keien pad, maar wie zeurt daar nu over.

Nog een klein stukje, al is het altijd verder dan je zou willen die laatste kilometers. Een klein stukje worden we nog af geleid. Wat ik wel mis op mijn reis, is een boekje die alle plaatsen beschrijft, het is een duidelijk gemis. Straks als ik weer thuis ben, ga ik het zeker nog aanschaffen, voor een mooi commentaar bij de foto’s.

Zoals deze plek, een oude brug, een kerkje… een oase van rust met twee beelden die iets vertellen.

Ik heb mijn plekje weer gevonden in een Albergue Municipal. Eerst mijn oefeningen doen, douchen, rusten en tevens mijn Blog schrijven. En een uur of vijf ga ik de stad in voor nog wat boodschappen, en om ergens heerlijk te eten.

img_20200112_144517.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s