Snert zonder erwt…

In mijn Blog Restjes…. schreef ik al over de soepen die ik laatste tijd veelvuldig maak. Het is er ook echt de tijd van het jaar voor vind ik. Vandaag eten wij snert… Normaal zeg je dan Erwtensoep maar wij maken onze snert koolhydraat arm. Mijn partner heeft diabetes en heeft heel graag erwtensoep, maar die zit vol koolhydraten en Kitty zou daar maar 1 eetlepel van mogen. Zij neemt zoals het hoort haar diabetes heel serieus, en het water loopt in haar mond bij het woord erwtensoep.

Maar zegt zij, “als ik maar een eetlepel mag, dan maar niet.” Dus toen zij een koolhydraat arme snert zag staan, was haar interesse gewekt. De aanleiding voor deze soep… was het verhaal van een collega van mij. Die vertelde, “Ons José heeft erwtensoep van Broccoli gemaakt.” Ik zeg dat kan niet… Jawel zegt hij, zij maakt erwtensoep van Broccoli!!

Snert zonder erwt

Waarop ik nogmaals zeg, “dat kan niet, maar José kan wel snert van Broccoli maken.” Toen ik thuis kwam ben ik gaan Google naar deze snert. In feite maak je hem nog steeds hetzelfde, zoals Jouw moeder of oma hem maakte… Maar je vervangt dan  de erwten door broccoli.

Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje raar, maar het is super lekker! Het recept is bijna identiek aan die van de traditionele erwtensoep zoals mijn moeder hem maakte. In plaats van erwten dus broccoli, en ik doe er dan nog courgette en extra knolselderij aan toevoegen. Deze groenten zorgen voor een stevige structuur en een lekker smaakje. De smaak van deze snert zonder erwt komt behoorlijk in de buurt van normale erwtensoep. De erwten zijn namelijk niet de belangrijkste smaakmaker in erwtensoep maar zorgen voor de binding. De combinatie van de knolselderij, varkensvlees, prei en het laurierblad zorgen voor de bekende erwtensoep smaak!

In dit Koolhydraat arm Snert zonder erwt… recept gebruikt men schouderlappen. Maar wij gebruiken er altijd Hamschijven voor, omdat daar veel vlees aan zit. Het vet er aan snijden wij er af. En als de snert klaar is, natuurlijk ook nog een lekkere rookworst.

Probeer het maar eens… je zult versteld staan!!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Dit is één van de toprecepten van dit jaar. Kh-arme snert. Inderdaad zijn dit de smaakmakers … knolselderij, varkensvlees, prei.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s