Pindakaas walhalla…

Voor een pindakaasliefhebster als ik, zal ik naar Den Bosch moeten waar een nieuwe Pindakaas winkel is geopend. Ze kunnen mij er s’nachts voor wakker maken… ik zie het als een snoeppot waar ik niet van kan afblijven. Ik ben verslaafd aan pindakaas.

Afbeeldingsresultaat voor pindakaas gezond

Pindakaas zonder toegevoegde suikers en zout, valt binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Volgens het Voedingscentrum verlaagt het eten van pinda’s het LDL-cholesterol en verkleint het de kans op hartziekten. Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden

Pas geleden was ik bij de bakker en daar verkopen ze ook allerlei nevenproducten, en deze keer zag ik ook potten pindakaas staan van de Pindakaaswinkel, met allerlei heerlijke smaken. Nu ben ik nooit verder gekomen dan Pindakaas naturel of pindakaas met stukjes pinda er in.

Ik vind het heerlijk op mijn brood met een beetje sambal erop, en sinds kort doe ik er dan ook nog chocoladehagel overheen strooien. Oh wat is dat lekker, dat is genieten… Zoo lekker🤤 Maar er zijn allerlei variaties te bedenken…. met banaan… met suiker… met jam… Maar mijn voorkeur gaat duidelijk naar… met sambal en chocoladehagel. Maar omdat ik verslaafd ben… snoep ik ook wel eens gewoon uit de pot, gewoon een eierlepel vol.

Is pindakaas gezond of ongezond? Ik als pindakaas fan zeg natuurlijk gezond. Nee maar echt, pindakaas kan gezond zijn mits je een suikervrije, zonder geharde vetten, niet gebrande pindakaas koopt. Daarnaast bevat het ondanks het onverzadigd vet is, veel vet. Het is dus belangrijk dat je niet te veel pindakaas eet. Iedere dag één eetlepel kan denk ik geen kwaad en is alleen maar bevorderlijk voor gezondheid.

Maar het is zo zonde dat ze aan de meeste pindakaas, allerlei rare ingrediënten toevoegen om het langer houdbaar te krijgen. Wat het volgens mij niet altijd gezonder maakt en ook niet nodig is. Nu schijnen die 100% pinda-varianten altijd het lekkerst en het gezondst te zijn dus wil ik die eens gaan uitproberen.

Hier is een mooi stukje te lezen over welke Supermarkt Pindakaas het gezondst is. Wij willen tenslotte toch gezond bezig zijn. Na het lezen hiervan schrap ik de Vitador die ik gebruik, van mijn lijstje van de Lidl bij mij om de hoek, en ga ik onderstaande variant op mijn lijstje van AH zetten, om dit maar eens uit te proberen.

Bij de Pindakaaswinkel hebben ze allerlei lekkere smaken zo heb ik gezien, en wil als variatie op de gewone pindakaas, eens graag de Salted Caramel uitproberen want dat klinkt mij hemels lekker in mijn oren. Maar nu kun je alles kopen… Maar je kunt ook…

Het is kinderlijk eenvoudig om het zelf te maken heb ik gelezen, dus ben ik op zoek gegaan naar een recept en heb deze gevonden om Salted caramel pindakaas zelf te maken.

Ik laat het Jullie weten als ik deze gemaakt heb…

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een vooral lekker artikel. Die van AH die jij op je lijstje wil zetten was bij mij errugg dun. Liep van het mes af … maar misschien heb ik een verkeerde pot gehad. Ik ga voor de sambal en jam.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Errugg dun hou ik niet van maar ik probeer hem wel uit. En ik ga hem zelf maken!! Vanavond probeer ik de jam versie😋

   Geliked door 1 persoon

 2. onderweg met Willem schreef:

  Vaak heb ik pindakaas besmeerd met bosbessenjam. Heerlijk.
  Nog niet de combi met sambal geprobeerd.
  Sambal op kaas is ook heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met Jam heb ik nog niet geprobeerd, maar ga dat vanavond zeker uitproberen!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s