Vier Dagen Lang…

Nog een een paar dagen en dan worden wij weer los gelaten. Wat is dat toch… Het Vierdaagse Virus?

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik andere jaren veel enthousiaster was in aanloop hier naar toe. Of dat er aan ligt dat ik nu ‘lage rugklachten’ heb en ik niet echt ontspannen loop. Of dat ik op zie tegen dat massale, nu Corona nooit ver weg is, ook al is het een buitengebeuren.

Toch weet ik zeker dat die kriebels er wel weer zullen zijn, als ik dinsdagmorgen om 07:30 uur er aan begin.

Andere jaren kon ik de nacht voorafgaand nog niet eens slapen, bang dat ik het zou verslapen. Maar sinds dat ik naar Santiago de Compostella ben gewandeld, ben ik een stuk relaxter geworden, en zie ik het met vertrouwen tegemoet.

De Kriebels die ik bedoel… is als je polsbandje gescand is en je op pad kunt. Op pad en je uitgeleide wordt gedaan door honderden studenten, feestvierders die voordat ze naar bed gaan… Jou nog even uit komen wuiven.

Nou mevrouw veel succes… U bent er bijna hoor en zo gaat het maar door. Het tovert een glimlach op mijn gezicht en ga dan met plezier op weg. De eerste uren wat doorstappen, om daarna genoeg tijd te hebben om het wat rustiger aan te doen.

Het wordt warm zeggen ze, maar ook dat heb ik al vaker meegemaakt en was niet altijd even gemakkelijk, maar ook dat heb ik doorstaan. Maar toen liep ik nog 4x 50 km, en nu zijn het er toch 20 minder, dat scheelt. Je goed beschermen tegen de zon is een must.

Gewoon een lange broek aan, en een merino wollen shirt met lange mouwen, dat is wat ik ga doen. Veel drinken en geregeld de schaduw op zoeken. En ik ga niet meer op pad zonder de Cobber Koelsjaal. Het geeft verkoeling in je nek, maar ik bind hem ook wel eens rond mijn voorhoofd.

Nadat ik gefinisht ben, ga ik meteen door naar de massagetafel van het NGS. Maar er zijn er meer die zich laten masseren, dus zijn er wachttijden. Je meld je aan en je krijgt een volgnummer. Als ik zie dat het niet erg lang gaat duren, blijf ik daar. En anders wandel ik terug naar de wedren om wat te gaan eten.

In 2017 heb 1 uurtje moeten wachten op mijn massage. Toen ik aan kwam was net nummer 177 aan de beurt….. en ik had nummertje 259, dus dat viel mee… Het lijkt veel en dat is het ook, maar ze staan paraat met een vijftigtal masseurs, en dan gaat het nog best vlot vind ik..

Na de massage loop ik weer als een kievit naar het station. Ik laat mij nu sinds 2017 daar masseren en dat bevalt heel erg goed. Want ik zeg altijd, “de ergste kilometers van de Vierdaagse… zijn die van de Wedren naar het station.”

Tot dinsdag… want na dit Blog begint het toch echt te kriebelen.

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik krijg er ook zin in … om jou te volgen dan. Zonaanbiddend vanuit mijn luie stoel in de tuin.
  Lieverd, heel veel succes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel alvast voor je support. Dat is erg belangrijk, daar doe ik het voor 😍 Kijk jij wel goed uit in de zon, want ook in Jouw tuintje wordt het afzien hoor😎😎

   Geliked door 1 persoon

 2. Hermieneke schreef:

  Oh ja, zo’n koelsjaal is fijn! Ik vind je trouwens een held. Vierdaagse is voor mij een brug te ver… Heel veel succes en plezier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel. De koelsjaal heb ik nu ook om, geeft echt verkoeling. Het gaat warm worden deze vier dagen, dus wij maken maar het beste er van. En als het verstandig is om te stoppen, dan stop ik!!

   Like

 3. Sabine Verburg schreef:

  Heel veel succes en pas goed op jezelf met deze temperaturen en inderdaad de vele mensen
  Ik zoek een koel plekje op in de schaduw onder de boom in de tuin met een heerlijk zeewindje
  En volg van hieruit

  Like

 4. Ria schreef:

  Je ziet het heerlijk vol vertrouwen tegemoet, zelfs de kriebels die je gaat krijgen zitten al aan de oppervlakte. Het gaat helemaal goed komen met jou. Succes, veel plezier en ik zie je humoristische verslagen met plezier tegemoet !! 👍😘💪

  Like

 5. Jolanda schreef:

  Voor mij de eerste keer en ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren.
  iig ook met cobber 😉 ik volg jou met de 4Daagse app mits jij die uiteraard opstart als jij op pad gaat.

  De kans is klein dat wij elkaar tegen komen maar wie weet.
  Ik wens jou iig heel veel succes 🍀🍀🍀🍀

  Like

 6. picpholio schreef:

  Nu reeds heel veel succes gewenst en hopelijk loop je de 4 daagse feilloos uit.

  Like

 7. AnneMarie schreef:

  Heel veel succes. Ik ben een wandelschoen en start dus na jou.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Wat fijn om weer wat van je te horen, en Dank je wel😀. Maar ik heb ook wandelschoen hoor, en heb een late start op dinsdag en donderdag. Laat is van 07:30 – 08:00 uur. Ik kom 07:22 uur aan op het station en kan dan meteen aansluiten bij de start.😎

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Ohhh leuk. Misschien treffen we elkaar wel.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Zou leuk zijn, een keer in het eggie😉😀. Ik weet nu wat voor rugtas Jij hebt. Dus ik ga opletten 👀👀 of ik je zie.

    Like

   3. AnneMarie schreef:

    Ik verheug me erop en ga speuren of ik je zie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s