Vierdaagse 2022… Dag 2

Poehpoe… Wat een slechte nacht heb ik achter de rug. Pfff… Nu ben ik eens een keer echt relaxed en maak ik mij nergens meer om druk, kan ik niet slapen van de warmte. Nergens in huis is er nog een koele plek te vinden. Volgend jaar heb ik airco hangen, maar daar heb ik nu niets aan.

Ik ben dan ook bijtijds op, en hoef mij nergens voor te haasten. Terwijl ik mijn ontbijt nuttig begint mijn telefoon al aardig te piepen. De 4Daagse App geeft aan dat Jolanda en Naomi die de 40 km lopen,, al gestart zijn.. Mijn vroege start vandaag is tussen 06:45 uur en 07:15 uur.

Gisterenavond heb ik de goodie bag tattoo aangebracht. Ben benieuwd hoe lang die nog blijft zitten als ik vanavond een douche genomen heb.

Mijn Treinreis naar Nijmegen verloopt voorspoedig. Hij komt zelfs aan op spoor 1b, en als ik uitstap liggen de poortjes van de uitgang aan mijn voeten. In een colonne van honderden wandelaars begeef ik mij naar de Wedren. Ik heb tijd genoeg en haal een Koffie en ga lekker aan een bankje zitten.

Hier maak ik kennis met Joke Bartelink uit Ootmarsum. Zij logeert bij familie in Boxmeer, en zit op vrienden te wachten. Er ontstaat een leuk gesprek, wat onderbroken wordt door de ‘Marsleider’, die ons verteld dat wij zometeen officieel worden los gelaten. 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1…

Knal boem… Polsbandjes scannen… Iedereen kan op pad. Worden wij normaal uitgezwaaid door honderden studenten en feestvierders, nu vind ik het opmerkelijk rustig.

Ik pak een rustig been tempo vandaag… maar hoe kan het dan dat ik toch iedereen inhaal. Ik denk dat ik het weet, want de lengte van mijn pas is wel 10 cm langer, en zo haal ik toch wat mensen in.

Zoals de ‘Hopman’ die ik in Oss op het station tegen kwam. Ik spreek hem dan ook aan, en vraag of het een hoed van de scouting is, en dan een hoed van de Hopman. Maar nee.. Het is een echte Canadese Ranger hoed verteld Ignace van Dommelen, zoals de man uit Nistelrode heet. Dat ik dat nou niet gezien had, een Ranger hoed. Wauw…

Ik heb de 4Daagse app geïnstalleerd, en volg zo wat wandelaars en er zijn er die mij volgen. Toch is er iets mis gegaan en kan ik wel volgen, maar mij zien ze niet. Vanavond nog maar eens goed kijken.

Blog vriendin AnneMarie loopt ook mee. Wij hebben elkaar nog nooit in het eggie gezien, en het leek ons wel leuk om elkaar te volgen, en elkaar te ontmoeten. In de App zie ik dat zij een kwartier eerder is gestart. Ik weet dat zij een groene rugtas van ‘Vaude’ heeft, dus ga ik rugzakken spotten. Ik kan maar ergens mee bezig zijn…

In de App zie ik dat ik haar inhaal, en zelfs voorbij loop. En zo gaat het maar door, maar geen AnneMarie hoe goed ik ook kijk. Morgen wacht een nieuwe kans.

Het wandelen gaat goed en mijn eerste pauze neem ik na 12 kilometer net voor Alverna. Een lekker tomatensoep je, schoenen en sokken uit en relaxen.

En dan weer door naar de Dag van Wijchen waar in het centrum de 30 en de 40 km bij elkaar komen. Het is een groot feest, zo mooi om te zien deze feestelijkheden.

Kerk van Wijchen

In een Floh met muziek gaat het lekker… maar waar geen muziek is, is het een dooie bende en dan kak ik in. Normaal ga ik zingen, maar in deze 4Daagse die maar drie dagen duurt is niets normaal.

Na Wijchen lopen wij door Woezik, waar ik bij zalencentrum Verplegen weer een pauze neem. Niet zozeer omdat ik moe ben, maar die koperen ploert schijnt ongenadig. In Spanje op de Camino kan ik er tegen, maar hier lukt het mij maar slecht.

De kilometers vliegen onder mij door als ik naar Beuningen wandel, en is er een vreedzaam boeren protest. De weg slibt even dicht maar daarna kan de turbo er weer op.

Het is maar voor even want Ik ga een pauze maken bij Tilly. Zij legt de wandelaars van wandel vereniging Nuland en omgeving in de watten. Ik ben er ook welkom en wordt verwend met een goed gevulde tomatensoep en een cola.

Ik heb er dan al 23 km op zitten, en ik moet er nog tien want vandaag is het 33 km. Vanaf hier gaat het verder naar Beuningen.

Beuningen is ook weer mooi met veel muziek… Boenkeboenke boenke muziek maar gelukkig staan er ook dweilkapellen en die de wandelaars vermaken. Omdat ik zelf schuiftrombone speel in een dweilkapel… krijg ik telkens kippenvel als ik zoiets hoor.

Of zou ik kippenvel krijgen omdat ik de hitte niet kan handelen. Ik besluit net na Beuningen weer een rustpauze nemen in de schaduw Op de app zie ik dat AnneMarie ook hier zou moeten zijn, maar ik zie haar niet.

Ik ben aardig op weg om oververhit te geraken, en moet eerst goed afkoelen voordat ik verder ga. Vanaf hier gaat het via Weurt naar Nijmegen, en dat hele stuk wandel je in het zicht van die koperen ploert. Ik neem in dit stuk nog een paar keer een pauze op schaduwrijke plekken, het zijn er niet veel maar vind ze wel.

Vooraan in Nijmegen nog een laatste pauze bij kennissen, en dan moet ik nog 3,5 km naar de Wedren… Het is 15:15 uur, ik heb nog even…

Mijn handdoekje maak ik regelmatig nat, zodat ik mijn gezicht, nek en armen wat kan koelen. Het wordt langzamerhand een lijdensweg. Met mijn voeten is niets aan de hand, geen centje pijn hier, maar die hitte pfff pff. En dan krijg je de Waalkade nog die ook in de blakende zon ligt.

Oh O wat verlang ik naar het einde van deze wandeling. Tot 17:00 uur mag ik binnenkomen en dat ga ik wel halen.

En dan loop ik over het Faber plein wat elk jaar weer een happening is, en ook hier loop ik met kippenvel. En dan is het nog maar een klein stukje, en om 16:30 uur ben ik binnen. Ik heb het in de negen voorgaande keren nog nooit gepresteerd om zo laat binnen te zijn. Maar ik ben op tijd en dat is het belangrijkst.

Ik ben er…

Ik haal nog wat te drinken en loop meteen door naar het NGS voor mijn massage. Er zitten heel wat mensen te wachten, en de wachttijd is 1,5 uur. Ik ga ergens zitten, ga ergens liggen, ga ergens ongemakkelijk zitten… en vind dan een fijne plek. Ik probeer wat te eten maar krijg het amper nog naar binnen. Uiteindelijk hang ik hier 2 uur rond voordat ik aan de beurt ben.

Ik heb geen klachten, en laat masseuse Ingrid mijn bovenbenen doen. Maar alles is kei soepel, en Ingrid zegt dat ik jonge benen heb. Kijk dat is nog eens goed nieuws… Volgende maand vier ik mijn zeventigste verjaardag, maar ik heb wel jonge benen. Ingrid bedankt, jij maakt mijn dag toch nog goed.

Nu heb ik honger gekregen en wil wel wat eten, maar alles is gesloten, en ze zijn de Wedren aan het schoon blzaen.

Waar is iedereen 🤔

Om 19:45 uur ben ik thuis… Tot morgen.

Ps, ik heb het Blog op mijn telefoon gemaakt en hoop dat er geen voutjes in zitten.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Prima te lezen. … wat is het afzien! Ga er straks nog eens goed voor zitten om het nog een keer goed te lezen.
  Ik kon je niet volgen en ook mijn buurman niet . Ik zal wel iets fout doen.
  Eerst maar de app opnieuw installeren. Succes.
  Hoop dat vandaag beter gaat .

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik denk dat ik de App niet juist gestart heb. Vandaag nog maar eens proberen. Hoop inderdaad dat het beter zal gaan, het wordt gelukkig niet zo warm.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Lag ook aan mij want ik zie nu wel dat buurman er al 11.57 km van de 50 op heeft zitten. Trouwen bij jou zie ik weer niets en een uur geleden wel. Ik wacht wel af.

  Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Wat een feest … krijg kippenvel van je video’s. Mooi foto’s van die rugzakken. Goh joh, heerlijk zo onderweg.

  Geliked door 1 persoon

 4. picpholio schreef:

  Blogje perfect gelukt hoor 🙂 Bedankt voor dit uitgebreide verslag van de eerste etappe en voor de video’s. Hou het tempo er goed in hé… vandaag waarschijnlijk met wat verkoelende neerslag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neeltje schreef:

   Petje af voor je prestatie op zo’n warme dag. Vsndaag wat koeler. Dat loopt waarschijnlijk een stuk aangenamer.

   Geliked door 2 people

 5. Ria schreef:

  Och meske toch met je jonge benen, ik vind je een kanjer en een wandelaar van de bovenste top👍, knap dat je het volgehouden hebt met die warmte!!
  En dan tochnog zo’n ontzettend leuke blog, alleen de namen al…. ik zou het niet kunnen onthouden.
  Vandaag is de zo wat.minder aanwezig, dus ik hoop dat je deze dag makkelijker loopt als gisteren!!💪

  Geliked door 1 persoon

 6. Ria schreef:

  Sorry, ook ik maak voutjes 😁, ik bedoelde dus dat de zon wat minder aanwezig is vandaag☺️😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Ria schreef:

  Ik kan helaas je 4daagse app niet vinden. Maar ik ben dan ook niet zo technisch ingesteld. Vind het zo al leuk 👍

  Like

  1. Neeltje schreef:

   @Ria … app installeren, account aanmaken en zoeken op marianne van leur. Ons meissie is over de helft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    💕😍🤗

    Like

 8. dianaschuurmans schreef:

  Succes en geniet van alle momenten Rianne, helaas zien we je morgen niet maar gaan we alle voorbij komende wandelaars ondersteunen🎺🎶☀️, het blijft altijd kriebelen , ook bij mij als je allemaal weer voorbij ziet komen, fijne wandeling nog!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ingrid schreef:

  Mevrouw Rianne,
  Zoals beloofd heb ik uw blog opgezocht. Wat heerlijk om zo te kunnen schrijven over al uw wandel-avonturen. Ik wens u vandaag , morgen en alle volgende dagen nog vele mooie momenten toe om in uw blog te delen.
  Ingrid (‘uw masseuse ‘😃)
  🦵🏻🦵🏻🥾🥾

  Geliked door 1 persoon

 10. Klasse hoor! De kop is eraf!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s