Felix…

Een knuffel doe je nooit weg… al heb ik die ene uit mijn jeugd al lang niet meer in mijn bezit. Ik had een Olie B Bommel beertje… helemaal bruin met van die zwarte kraaloogjes weet ik nog, en een vulling die er al half uit lag naarmate Ollie ouder werd. Waar die ooit gebleven is weet ik niet, want een kringloop kenden ze in die jaren nog niet.

Maar de knuffel waar ik maar geen afscheid van kan nemen is er eentje die ik Felix noem. Het is een kop van een kat, die mij ooit bij de kringloop zat aan te staren. Ik wist dat het de kop was van een bekende kat,  maar kon niet op de naam komen. Dus noemde ik hem Felix, een andere kat die ook beroemd is.

Inmiddels weet ik zijn echte naam… Sylvester… Maar voor mij blijft het Felix.

Felix de enige echte😍

Felix was een gaged voor achter op de motor, en heel geinig om te zien. Want reed ik iemand voor bij, keken ze in de ogen van Felix. In heel Europa is hij achter op de Goldwing, met ons mee gereisd. Felix had bovenin een rits,  en die rits was van een opbergvakje. Daar stopte ik de dop van de trekhaak in, als ik met aanhanger reed.

De motor heb ik 10 jaar geleden verkocht,  maar Felix is er nog steeds. Hij is een beetje smoezelig geworden na al die jaren trouwe dienst in weer en wind,  en staat nu te pronken op een schap in de garage. Soms denk ik, “zal ik hem mee nemen op mijn wandelingen”.

Maar hoe bevestig ik Felix dan op mijn tas,  en is ie niet te groot om mee te nemen. Want deze knuffel en mascotte hoort nu eenmaal bij mij. Misschien vind ik nog eens een mini Felixje, maar ik weet zeker dat Grote broer dat nooit goed gaat vinden.

Gisteren hebben wij hem in bad gedaan en staat Felix weer te pronken. Niet meer in de garage maar gewoon bovenop de muziek installatie in de serre. Wij zijn er blij mee….

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Wat ontzettend leuk😁. Die Felix heeft het toch maar goed bij jullie! Hij heeft ook alles meegemaakt. Als ik jou was zou ik toch een manier bedenken om hem mee te krijgen op die rugtas😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja deze Felix boft echt bij ons, maar Ik denk toch dat ik op zoek ga naar een kleinere Felix voor mijn wandelingen😁

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat leuk zo’n mascotte. Uitermate geschikt om op je rugzak te bevestigen zou je denken maar inderdaad … jouw knuffel heeft wat forse afmetingen. Mooi dat je nu in huis een goed plekje gevonden hebt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja deze is veel te groot om mee te nemen op mijn backpack, daar moet ik toch iets op verzinnen.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Als muts op je hoofd 🤣🤣

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Je brengt mij op een idee😂🤣😂😂🤣🤣

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Dat dacht ik … wil ik wel naast je lopen hoor.

    Geliked door 1 persoon

   4. Rikit schreef:

    Dan stelen wij beslist de show en we hebben weer iets om over te schrijven.😁😁

    Like

   5. Neeltje schreef:

    Onze blogs worden weergaloos.😁😁

    Geliked door 1 persoon

   6. Neeltje schreef:

    Vooral de foto’s

    Geliked door 1 persoon

 3. Hermieneke schreef:

  Geweldig die Felix. Ik zou toch een miniversie overwegen om met je mee te wandelen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Je hebt helemaal gelijk, ik moet echt op zoek naar een kleinere versie van Felix.

   Like

   1. Truus van der Vlies - Blokker schreef:

    Ben toch weer op zoek gegaan naar meer verhalen van je. Wat schrijf je leuk. En Felix mag zich zeker gelukkig prijzen om bij 2 van die gezellige mensen te mogen zijn.
    Ik blijf je/jullie zeker volgen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dank je wel Truus. Ik vind het leuk om te horen dat mijn schrijfwijze Jouw bevalt. Ja die Felix is maar wat blij, dat hij lid is van de familie. Een familie waar Kreun en Steun deel van uit maken, en hun vriendinnetjes Ibu en Profen. En nu ik hierover schrijf, denk ik “Hmm misschien iets voor een nieuw Blog”. 😊

    Like

 4. henico1958 schreef:

  Ja Rianne,
  Die Felix herken ik nog wel van de tochten van kaal toen der tijd. Was altijd super gezellig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat was zeker een mooie tijd, en ik heb dat altijd met plezier georganiseerd. Jammer dat het stokje nooit is overgenomen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s