Vierdaagse Vriendin…

In 2012 leerde ik s’Jacqueline kennen tijdens de 1e 4Daagse dag.  Gewoon een ontmoeting tijdens een rustpauze onderweg. Wij raakten aan de praat en vanaf het begin was er een klik. Die dag hebben wij dan ook samen uitgelopen.

En het is bij die ene dag gebleven. Allebei hebben wij er niet aan gedacht,  of misschien ook geen behoefte aan gehad om wat af te spreken voor de volgende dag.

Ik heb die dag wat foto’s gemaakt,  die ik  na het uitlopen van de 4Daagse met s’Jacqueline wilde delen. Het enige wat ik wist was haar naam en ze kwam uit het dorpje Middelstum in de provincie Groningen. En op haar t-shirt stond de naam ‘Hanzehogeschool’. Met die informatie wist ik haar op te sporen en is er een vriendschap op afstand ontstaan.

In 2013 zou s’Jacqueline samen met een collega de 4Daagse wandelen, en ik had gevraagd of ik daarbij aan mocht sluiten. Een week voor deze Vierdaagse overleed mijn schoonmoeder dus sloeg ik het een jaartje over.  In 2014 liep ik wel maar s’Jacqueline weer niet…

En nu 10 jaar later is er nog steeds contact tussen ons,  maar hebben wij nooit meer samen gewandeld. Op Facebook volgen wij elkaar en leest ze mijn Blog als zij er aan denkt… En Ja… al die jaren zijn er plannen om eens samen te gaan wandelen, maar de afstand Groningen – Oss overbrug je niet zomaar.

Dus is het plan geboren om ergens halverwege af te spreken, bijvoorbeeld bij het station in Olst Wijhe.

Corona gooide in 2020 roet in het eten waardoor het niet door kon gaan… maar nu 2 jaar verder staat er een datum. Ergens in oktober gaan wij twee dagen wandelen in de omgeving van Deventer. Met een overnachting in een hotel… want als wij het doen, dan doen we het ook goed.

Dicht bij het centrum in een historisch pand van een voormalige pastorie uit 1751 is ons hotel gevestigd. Een juweeltje om te zien vind ik zelf.

Ik ben zo blij dat het eindelijk gelukt is om wat af te spreken. Niet alleen maar voor het wandelen, maar ook om Hanzestad Deventer aan een nader onderzoek te kunnen onderwerpen.

Wordt vervolgd…

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Wat ontzettend leuk dat er dan nog steeds contact is gebleven. Alleen jammer dat er telkens iets tussenkomst. Bij ons zeggen ze dan ‘of d’n duvel d’r mee speelt’😉.
  Je overnacht in ieder geval in een prachtig hotel👍.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat spreekwoord kennen wij hier ook in Brabant Ria… Hemelsbreed wonen wij niet eens zo ver uit elkaar. Ben ook heel benieuwd of er mooie wandelingen te vinden zijn op Komoot, omg Deventer.🤔🤔🤔

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat leuk! Dat wordt genieten. Alleen al dat hotel. Super!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gaat helemaal goedkomen. Ontmoeten en bijpraten staat voorop, en ja als dit begint met zo’n prachtig onderkomen in deze mooie stad, kan het al niet meer mis gaan!

   Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Wat een feest .. eindelijk. Wat goed dat jullie er meteen een overnachting aan vast hebben geplakt en je zult genieten van Deventer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat denk ik ook Neeltje. Misschien gaan we wel een stadswandeling doen, maar moet mij nog een beetje verdiepen in wat er allemaal te zien is.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Zoveel. Ooit een officiële stadswandeling met gids daar gedaan. Super. Vooral veel leuke particuliere winkeltjes … boeken, kunst etc. Zo leuk.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Bekend van de jaarlijkse boekenmarkt dat weet ik wel. Ik denk dat het een dagje wandelen in de omgeving wordt, en een dagje dwalen door de stad. Ik denk dat s’Jacqueline zich daar helemaal in zal kunnen vinden.

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Dat zou een mooie oplossing zijn… genoeg gezellige terrasjes.

    Geliked door 1 persoon

 4. Ontzettend leuk zeg dat het er nu eindelijk van gaat komen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat vind ik ook en ik denk dat wij elkaar heel veel te vertellen hebben. Daarom maar meteen twee dagen gedaan.😊

   Like

 5. onderweg met Willem schreef:

  Deventer is een prachtige stad!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s