Vijftig jaar aanwezig…

16 April 1973 trad ik in dienst als constructie bankwerker bij Kaal van der Linden, een begrip in Oss. Een bedrijf waar lichtmasten werden geproduceerd. Het bedrijf als zodanig bestaat nog steeds. De naam en eigenaren zijn een paar keer veranderd.

Zo werd de naam veranderd in Kaal, Kaal Mastenfabriek, Kaal Masten, en nu VDL Mast Solutions. Toen ik er kwam werken stond de oprichter aan het roer, Theo Kaal sr., en ging over naar Theo Kaal jr. Werd het bedrijf verkocht aan de bloembollen magnaat Bakker Hillegom. Daarna aan A. Hak in Tricht. En nu is het een onderdeel van de Familie van de Leegte en heet het voortaan VDL Mast Solutions. Wij denken in oplossingen….

Ik heb het allemaal meegemaakt… want op 16 april was ik vijftig jaar werkzaam bij dit bedrijf. En vandaag werd er breeduit aandacht aan besteed, en dat is meer dan ik verwacht had. Ik ben tenslotte maar een oproepkracht sinds mijn pensionering vijf jaar geleden..

Ook mooi om te vermelden dat mijn chef Paul van vijf jaar geleden, toen ik met pensioen ging, nu ook het woord voerde namens het bedrijf en collega’s. En mooi om te vertellen dat hij juist vandaag de 17e april Abraham ziet.

Het was voor mij een totale verrassing… Ik had ze een tijdje geleden wel eens gepolst zo van, “Jullie gaan toch nog wel slingers ophangen als ik hier 50 jaar in diens ben.” En mijn huidige chef pakte er toen het cao boekje erbij en zei “Nee, er staat hier niets over in.” Maar dat had ik ook niet verwacht, vijftig jaar komt ook niet zo heel veel voor!!

Om half 10 werd iedereen verzocht naar de kantine te komen. Er was taart voor iedereen, ik kreeg bloemen, een diner bon en ze hadden een vuurkorf voor mij gemaakt. Prachtig toch… Dank Jullie wel!!!

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat leuk .. wat een verrassing maar het is natuurlijk ook wel iets heel bijzonders .. 50 jaar trouwe dienst. Ik neem mijn petje voor je af.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel! Ik was blij verrast en heb nog een twintigtal taartjes meegenomen om vanavond bij de Dweilkapel te trakteren😃

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Leuk!!!

    Geliked door 1 persoon

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Dit is toch geweldig 🤩. Ik weet zeker dat je het verdiend hebt!!
  Gefeliciteerd 1💪🥳💐😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Tuurlijk heb ik het verdiend… Dank je wel😄

   Like

 3. picpholio schreef:

  Proficiat met je 50 jaren dienst, da’s niet niks en zeer ongewoon in deze moderne tijden waarin de meeste mensen wel een of meerdere carrière switchen maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is een lange tijd… en het ging zeker niet altijd over rozen, maar heb er toch altijd met plezier gewerkt.

   Geliked door 1 persoon

 4. Neeltje schreef:

  Wat een leuke verrassing!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat was het zeker!!

   Geliked door 1 persoon

 5. Hermieneke schreef:

  Wat leuk! En het is ook heel bijzonder om 50 jaar in dienst te zijn. Zelfs al is de laatste 5 jaar oproepdienst. Gefeliciteerd 💐

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is een hele tijd. Vond het fijn dat er zo uitgebreid stil bij werd gestaan. Dank je wel😊

   Like

 6. henico1958 schreef:

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal🥳🍰🎉💐

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Hennie😍

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s