Even Bijpraten… 3

Er is niet elke week iets bijzonders te vertellen, maar zo af en toe natuurlijk wel…

Dit gebeurde er bijvoorbeeld in April…

Zoals…

Zo ging ik op 4 april samen met Natalie verder met het Pieterpad en hebben wij toch weer om en nabij de 100 km gewandeld en zijn nu in Vierlingsbeek aangekomen. Totaal nu gewandeld 136 km, en hebben nog 362 km te gaan. Wij lopen in noordelijke richting en hopen de volgende keer, (misschien wel in  september), de Rijn over te steken.

Zoals… Nou ja dit speelt al langer, want sinds ik in september 2023 weer lid ben geworden van Muziekvereniging Hartog is er een ware leegloop van muzikanten. Ik denk wel eens “waar ben ik nu in terecht gekomen. Je zou haast denken dat het aan mij ligt.” Maar dat is niet het geval, en waar het wel aan ligt houd ik liever voor mij zelf. Want ik denk dat door het inmiddels vertrokken lid in het bestuur, de leegloop een halt is toegeroepen… Natuurlijk is het leed al geschied en zitten wij… de vereniging, met de gebakken peren.

En zo is het idee voor het Play In concert ontstaan…

Het Play  concert van Muziekvereniging Hartog op 13 april. Om nieuwe leden te werven is er een idee ontstaan, om blaas en slagwerk muzikanten uit te nodigen om een drietal repetities bij te wonen, waar daarna het Play In concert plaats vind. Ook oud muzikanten van Muziekvereniging Hartog konden op deze manier, opnieuw kennismaken met de vereniging.

Op de lessenaar een vijftal nieuwe muziekstukken, zowel voor de vaste leden van het orkest als voor de nieuwelingen. Dan is het hard aanpoten om dat in drie repetities en een generale onder de knie te krijgen. Een van die nummers wil ik graag laten horen omdat er toch wel heel veel  nootjes in één maat zitten.

Voorafgaande aan het concert was er gelukkig nog een generale. Er was een leuk muzikaal programma samengesteld, waarbij zowel het Fanfare orkest als de slagwerkgroep aan bod kwamen. Van de  toehoorders hoorde ik positieve geluiden, maar kritisch als ik ben en naar mijzelf kijk… heb ik wel wat steekjes laten vallen. Maar er zaten ook wel goede noten tussen hoor.

Ook het zestal nieuwe Play In muzikanten, waren enthousiast over het meedoen met ons Fanfareorkest. En nu maar hopen dat er ook een aanwas van nieuwe leden gaat komen.

Zoals…

Secretaressendag was op 18 april. Toen ik nog in vaste dienst was, stond er elk jaar een bloemetje voor mij klaar op secretaressendag, terwijl ik helemaal geen secretaresse was. Maar nu ben ik met pensioen en heb een Nul-Uren contract, en is dinsdag mijn vaste werkdag.

Helaas voor mij valt het ieder jaar op een donderdag, en staat er geen bloemetje meer voor mij klaar. Dat is al zes jaar zo sinds mijn pensionering, maar nu dacht ik er toevallig aan.

Zoals…

Mijn bezoek aan een Mondzorg praktijk voor een vrijblijvend advies. Enige tijd geleden had ik een wiebeltand, die er uiteindelijk uit viel. En als ik nu niet al te breed lach, valt het allemaal wel mee. Maar dan heb je zo’n lachje als een boer met kiespijn. Je hand ervoor houden is ook weer zo iets… Je moet er maar aan denken, en dat is ook als je bijvoorbeeld een selfie maakt… Oh nee… overnieuw!!!

Wat gaat het worden

Advies luid… Geen implantaten (2) want mijn gebit is daarvoor niet in een al te beste staat. Daar zou ik eerst aan moeten gaan werken met de juiste mondzorg, om alles op peil te krijgen. Volgens de implantoloog is een brug de beste optie. De brug dus die voor mij er altijd eentje te ver was, maar Ja wat moet dat moet. Een brug van vijf… Ja vijf!! Kassa!

Zoals…

Iedereen heeft het wel eens… Een dure maand, maar deze maand is het wel heel erg als je hele eigen risico van de zorgverzekering in één keer wordt afgeschreven.

Ik doe daar een heel jaar over, maar Kitty’s zorgkosten van de diabetes zijn verschrikkelijk hoog en zo is haar eigen risico, al vaak na twee maanden verbruikt. Nou Ja, het moet toch betaald worden daar niet van… maar ja deze maand komt het niet uit.

Zoals…

Nog een duur grapje… Twee nieuwe zonnebrillen, want met een vakantie naar de zon voor de deur, moet je je daartegen wel goed beschermen. Daar moet dan ook weer een leesgedeelte in. Kassa!! En natuurlijk ook nog eens heel modieus.

Maar mooi… och zo mooi, maar wij kunnen ze pas de 16e mei ophalen. Dus nog even geduld.

Zoals…

En als het dan toch allemaal geld moet kosten, kan het aanschaffen van een nieuwe Muziekkoffer er ook nog wel bij. Hij viel bij de repetitie van de stoel en toen brak er een stuk van het scharnier af, en is ie naar de Filipijnen. Ach het is ook al een oudje zoals je op de sticker kan zien. Een koffer die al heel wat heeft meegemaakt en Jullie heel wat leuke annekedotes kan vertellen.

Maar ik heb al een zelfde koffer gevonden, dus die ga ik maar eens bestellen.

Wat nog meer… eh eh

Oh Ja… Wij hebben een reis geboekt a la Andre en Jannie. Wij gaan dus treinen naar en in Zwitserland, en daarna ook weer met de trein naar huis. Geen Cruise dus zoals de cadeau tip luide op de uitnodiging, van onze Gouden Bruiloft, maar een Treinreis.

Dit was ook nog een wens die vervuld moest worden. Door Corona al twee keer niet door kunnen gaan, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Drie keer is scheepsrecht /trein zullen we maar zeggen.

Nog iets… Ik heb mijn aangemeld bij de Agro Natura reisorganisatie, en gezegd dat ik op de hoogte gehouden wil worden van de Camino Natural Hoya de Huesca. Binnenkort hoop ik de vertrekdatum te weten, en kan ik gaan kijken of het past in mijn agenda.

15 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Robert schreef:

    Keileuk te luisteren en lezen met bijpraten. Zwitserland keigoeie keuze en met de trein relaxed. Ik ga in juni naar Zwitserland familiebezoekje oude moeder.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Zwitserland heb ik mijn hart aan verknocht, dus die treinreis daar lijkt mij helemaal geweldig.

      Geliked door 1 persoon

  2. Neeltje schreef:

    Nou … dat was best weer heel wat bijpraten. Ben blij dat ik weer op de hoogte ben.
    Ik hoop dat het lukt met de Camino.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Het is maar een 10 daagse Camino, heel anders als wat ik gewend ben. Maar die omgeving is gewoon geweldig. Ik sta in ieder geval op de lijst van geïnteresseerden van deze tocht.

      Geliked door 1 persoon

  3. saar10 schreef:

    orkest klinkt goed!

    mooie plannen hebben jullie, alvast verl plezier met de (trein)reis, en de Camino stappen!,

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Dank je. Ik hoop dat de Camino past in onze agenda i.v.m. Carnaval. Anders ga ik zo rond deze tijd op pad.

      Like

  4. riavdhw schreef:

    jeetje, er gebeurt altijd wel wat bij jou 😂, maar zo blijft het spannend.

    en een dure tijd, breek me de bek niet open🤭. Ik heb het idee dat die maar niet overgaat!

    prachtig muziekstuk trouwens, er zat wel een flink tempo in… zo😁👍🔝

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      En zo is er altijd wel wat te bloggen.. Je ziet wel eens dat muzikanten op de maat mee tikken (tellen) met hun voeten. Maar nu konden mijn voeten het zelfs niet bijhouden… zo snel😉😉

      Like

  5. CaJo Tettero schreef:

    nou nou nou ik kan echt niet overal op reageren je houdt het wel spannend wat die leegloop betreft, weer leuke foto’s met teksten…..mijn vraag hoe lang ben je bezig met een blog als deze of gaat het super snel doe je dat overdag avond of vroege morgen…..avond is aan mij niet besteed hoe doe je die voetatappen nou weer…koekje van eigen deeg leuk he die teksten

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Dit blog gaat over april, en dit heb ik in concept staan. Telkens als mij wat te binnen schiet zet ik er dat neer, Als het moment daar is dat ik het wil gaan plaatsen, werk ik het uit en vul het aan met plaatjes die ik dan op google ga zoeken. Ik vul bijvoorbeeld “Vertellen Gif.’ in en zoek bij afbeeldingen. Zo heb ik gisteren het plaatje 3 u vertellen later gevonden. De voetstappen heb ik ook zo gevonden, het is gewoon een afbeelding die ik dan plaats. als ik iets op internet zie, sla ik het op. Ik heb geen vaste tijd dat ik Blog, gewoon elk vrij momentje dat ik heb.

      Geliked door 1 persoon

  6. Ik ben weer helemaal op de hoogte en ja af en toe moet je keuzes maken betreft financiën.

    Like

  7. MelodyK schreef:

    Die leegloop dankzij een ‘overijverig’ bestuurslid herken ik helaas…. verdrietig wel, soms droom ik er nog van terwijl het al bijna 20 jaar geleden is.

    Dat Pieterpad-dingetje… als je in Assen bent hoor/lees ik het wel hè?!

    Zorgkosten… .ik storneer het standaard. Ik laat de zorg niet bepalen wanneer zij geld van mij mogen jatten. Bij onze zorgverz. mag je maximaal 4 betalingsregelingen hebben… Ik betaal dan ook altijd het minimale bedrag, ze moeten er maar moeite voor doen als ze hun geld willen 😉

    En ja … .de tandjes, lachen met de hand voor de mond… er zijn geen woorden voor hoe blij ik ben dat ik dat eindelijk niet meer hoef, weer alles kan eten. Ik kan mezelf echt wel voor mijn jeweetwel slaan dat ik dat niet eerder heb gedaan. Wat jij al hoorde, “eerst de zorg in de mond volledig op orde en dan die implantataten – kassa”… inderdaad! Ik koos voor de (ook dure maar goedkopere) optie alles te laten trekken en dan volledige protheses te hebben. Dat was ff wennen, geef ik grif toe maar vrouw, vrouw vrouw, wat was ik een sukkel dat ik het zo lang liet wachten. Hoe dan(nog even afgezien van het feit dat slechte mondconditie je hele lichamelijke welzijn enorm negatief kan beïnvloeden, je wilt geen ontstekingscelletjes in je bloedbaan naar je tikker bijv… )

    Hoe dan ook… ik wens je wijsheid en snel het plezier van een goed gevulde mond 😉 (dan kun je ook al het lekkers onderweg naar Pieter eten )

    Like

    1. Rianne schreef:

      Als ik in de buurt ben met het Pieterpad laat ik het je zeker weten.!

      Zorgverzekering… Ik zal eens kijken wat er mogelijk is, om mijn centjes zolang mogelijk vast te houden😉

      Ja die goedgevulde mond… Had je dat kunstgebit al toen je muziek maakte. Ik weet dat mijn broer een klik systeem heeft, omdat het anders met blazen los kwam.

      Wijsheid… Die kan ik wel gebruiken😊🤔😉

      Geliked door 1 persoon

  8. MelodyK schreef:

    Okidoki!

    Jah… ik bedoel maar, je komt toch niet onder het betalen uit maar dat automatische gedoe waarmee instanties op schandalige wijze zich mijn geld toe eigenen irriteert me altijd mateloos dus dan denk ik: “wil jij mijn geld, dan doe je er maar meer moeite voor en ik zal je laten wachten zolang ik kan”… en dus storneer ik de hap en zet dan een week later ofzo akkoord voor een betalingsregeling op het laagst mogelijke termijn in het meest aantal mogelijke termijnen.

    Nee joh…nog geen jaar…. ik ben pas vorig jaar maart voor het eerst een praktijk binnengestapt. toen is dat proces gestart… en op 23 juni is alles getrokken en zijn de kunstklappers gelijk geplaatst. Afgelopen 10 januari kreeg ik het definitieve gebit, dat 1e dat je gelijk na het trekken krijgt is een tijdelijke omdat je kaken natuurlijk slinken en ze dan telkens opgevuld moeten worden.

    Wijsheid….. dát meer is nooit vol hè. Maar heej zolang we het nodig blijven hebben, blijven we zoeken en leren en dat is al een goede wijze van in het leven staan toch

    Like

  9. Het was wel de maand van de dure uitgaven!

    Fijn zeg dat jullie een vakantie geboekt hebben.

    Like

Plaats een reactie