Tapas

Vandaag zijn Kitty en ik, begonnen met de voorbereiding van het 2e kerstdag diner. Omdat wij nou eenmaal niet de ideale keuken hebben, zoals Jullie in de voorgaande posting hebben kunnen lezen, hebben wij er voor gekozen om een tapa buffet te maken. Het is niet de eerste keer dat wij dit doen, en zijn met de Spaanse keuken best wel bekend.

Onze liefde voor deze keuken is ontstaan door de vele bezoeken aan Spanje, waar wij gedurende 15 jaar met de jaarwisseling, op bezoek waren bij de ouders van Kitty. Vaak werden wij uitgenodigd, om met hun vrienden tochten te maken door het binnenland van de Costa Blanca. En vaak werden deze tochten afgesloten, met een bezoek aan altijd weer verrassende eetgelegenheden.

Zoals bij Casa Pinet, beter bekend als de communist in Tarbena. Als je Tarbena, een dorpje in de bergen binnen rijd, is het eerste wat je midden in het centrum ziet het restaurant met de vlaggen. Het restaurant is ingericht als een communistisch museum. Het jaarlijkse bezoek aan Casa Pinet is ons altijd nog bij gebleven. Wij aten dan vaak de dagschotel met vino de La Casa. Pinet zelf is de eigenaar en nog een fervent communist. Wat je dus niet moet bestellen is een Cafe Americano, dan vraag je om problemen. Hij heeft alleen maar cafe anti-americano. Het is maar dat Jullie het weten, mocht je er eens een bezoek brengen als je in de buurt bent.

Als wij dan weer thuis gekomen waren, wilden wij het Spaanse gevoel zo lang mogelijk vast houden. En deden dat door Spaans te leren koken, daarbij genietend van een Spaanse Rioja. Een van onze eerste kookboeken was “De Spaanse keuken geschreven door Penelope Casas”. Een culinaire reis door Spanje… De definitieve bijbel van de Spaanse keuken! Zij heeft voor “De Spaanse keuken” de beste recepten uit de zeven Spaanse culinaire regio’s bijeen gebracht. In de loop der jaren zijn hier nog vele boeken bij gekomen. Nu vinden wij het fijn om met onze kookkunsten  ook anderen hiervan te laten genieten, zoals nu met kerst.

Wat maken wij zoal voor 6 personen:

Patatas Bravas; Kastanjechampignons in knoflook-olie; Gamba’s in knoflook Spaanse Tortilla; Dadels met roomkaas en spek; Bladerdeegflapjes gevuld met tonijn; Bladerdeegflapjes gevuld met chorizo; Spiesje met kip; Gehaktballetjes in tomatensaus; Gevulde champignons met chorizo; Moorse spiesjes van haas; Sjalotjes/aardappelspiesje; Puntpaprika’s gevuld met geitenkaas; Stokbrood belegd met Tonijn, ui en ansjovis; Stokbrood belegd met Zalm, ei en mayonaise; Stokbrood belegd met Ham en Meloen; Chiabatta met pate,  perenjam en rucola. 

Chorizo – Ham – Kaas- Olijven

Daarbij natuurlijk veel brood om in de olie te kunnen dopen

Advocaatijs

Het lijkt misschien veel, maar als tapa valt dat nog wel mee. De bedoeling is dat zij overal er maar een of twee van nemen, en het is bedoeld voor de gehele 2e kerstdag. Waarschijnlijk blijft er wel wat over voor de dagen er na……Hmmmm lekkerrrrrrrr

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lisette schreef:

  Lijkt me echt lekker die Tapas van jullie.
  Eerst maar eens even het kaas avondje beleven komend weekend en daarna kom ik graag proeven. ;-))
  Stond vanmorgen op de weegschaal en schrok me werkelijk een slag in het rond, pfffff dat het zo erg was had ik niet gedacht. Meteen mezelf op dieet gezet want dit gaat zo niet verder.

  Groetjes,

  Lisette

  Like

 2. dd1500vaganza schreef:

  Ja Lisette ik geloof het graag. Ik heb mij niet gewogen, durf het niet als ik er aan denk wat ik de laatste tijd naar binnen heb gewerkt. Maar ik ben vandaag wel begonnen om te eten volgens de gezonde slanke lifestyle van Ine van Haselen. Zaterdag inderdaad het kaasavondje bij Jou, maar ik hou mij beslist niet in, ik ben nu eenmaal een liefhebster van aparte soorten kazen. Daarnaast nog een heerlijk glas port, wat wil je nog meer. En dan op termijn ben je hier van Harte Welkom voor een te houden Tapasavond. Wij hebben nu al zo vaak daar over opgeschept, dat Jij het maar eens aan den lijve moet ondervinden. Liefs, Rianne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s