Gezond leven en toch blijven genieten

Het nieuwe jaar 2011 ben ik zoals zovelen gestart met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Of het echt nodig is? Een van mijn voornemens in het nieuwe jaar is in ieder geval gezonder gaan leven, dat staat eigenlijk wel bovenaan. Maar wat je  voor de een gezond kan noemen,  wil nog niet zeggen dat dit ook voor mij geld. Ik ben tenslotte een Bourgondier in hart en nieren, en probeer zoveel mogelijk te genieten van de goede geneugten des levens.. En dat is lekker eten, dat kan ook niet anders omdat koken voor mij een van mijn grootste hobby’s is. Daarnaast kan ik ook genieten van een goed glas wijn of port. Maar ook een glas goede Whisky, Cognac of Brandy daar kan ik van genieten. Geen gemix of ijs, want dan bega je echt een doodzonde. Nee gewoon puur dat is pas genieten. Ik kan mij nog herinneren dat mijn schoonvader, toen hij hoorde dat ik als vrouw door het leven wilde gaan zei “ Die voorraadkast met de whisky en cognac, die geef je maar aan mij. Want dat drinkt een vrouw niet. Die drinken immers liever een sherry’tje”. Nee zeg, laat dat nou voor mij iets zijn wat ik dus echt niet lekker vind!!!  Dus ook hier geld “Wat de een lekker vind hoeft een ander niet lekker te vinden. Dus in plaats van het voornemen om Gezonder te gaan leven, moet voor mij ook het Genieten bovenaan staan. Maar dit kan ook goed samen gaan. Door de weeks leef ik volgens de lifestyle van Ine van Haselen, en in het weekend is er plaats voor wat extra’s. Niet dat ik mij dan te buiten ga aan allerlei snacks, maar kan dan samen genieten met Kitty en iets lekkers maken voor ons in de keuken. Vanavond zijn wij bij Lisette mijn boezemvriendin, waar wij zijn uitgenodigd voor een kaasavondje, Hmmmmmm Lekkerrrrrr. Daar hoort ook nog een lekkere port bij, dus dat wordt weer genieten…….Jullie horen uiteraard na het weekend hoe wij hier van hebben genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s