Vriend(in) en Vriendschap

Een vriend is iemand die je verleden kent,
in je toekomst gelooft
en accepteert zoals je vandaag bent.

Hebben Jullie vrienden? De meesten wel natuurlijk, alleen zo natuurlijk is dat nu ook weer niet. Wat is nu eigenlijk een vriend of wat verwacht je van een vriendschap. Ik zit daar best vaak over na te denken, waarschijnlijk omdat ik vrij eenzaam en zonder vrienden om mij heen ben opgegroeid. Door dat ik al op jonge leeftijd wist dat ik anders was, en eigenlijk een meisje wilde zijn, sloot ik mij af voor mijn omgeving en bouwde een muur om mij heen. Ik leefde in mijn eigen wereldje, en ben daardoor weinig met leeftijdgenootjes opgetrokken.Eigenlijk pas rond mijn 19 jaar, kreeg ik nadat ik mijn motor rijbewijs had gehaald, wat vrienden, die net als ik motor reden en bij een motorclub aangesloten waren. Maar dan heb je vrienden waar mee je samen een hobby deelt. Als rode draad door mijn leven lopen verschillende hobby’s, waar onder “Het motor rijden; De Carnaval; De muziek; Het Goldwing rijden”.   Dus Motorvrienden, Carnavalsvrienden, Muziekvrienden en de Goldwingvrienden.  Daarnaast heb je ook je buren, je collega’s, je lotgenoten, en ook hier zijn het vrienden waar je veel mee deelt.

Maar als ik dan kijk over een tijdsbestek van 40 jaar, dan blijven er van die “Hobby vrienden” maar weinig over, wat blijft zijn de herinneringen. En dat is toch wel jammer, je hebt tenslotte lief en leed met elkaar gedeeld, maar na het delen van die hobby is het over en voorbij. Er zijn uitzonderingen, en dat zijn die gene die als vriend of vriendin zijn overgebleven, en vaak waren zij het, waar je net iets meer mee had dan met de andere hobbyisten. Ik weet dat ik mijn vrienden op een hand kan tellen, maar ik hoef er echt niet meer te hebben want dit zijn wel mijn echte vrienden.

Ik ben wel iemand die erg veel waarde hecht aan een vriendschap. Misschien dat dit komt door vele teleurstellingen uit mijn jeugd met vriendjes en vriendinnetjes, en ik er altijd voor ga bij een vriendschap. Voor mij is vriendschap op de eerste plaats….er zijn voor elkaar wanneer je elkaar nodig hebt.
Je moet er dan niet om hoeven te vragen, in mijn ogen ben je er dan gewoon voor elkaar en zijn woorden overbodig. Echte vriendschap is voor mij ook liefde…houden van een vriend of vriendin, misschien ga ik daar dan wel te ver in.
Vriendschap is voor mij ook elkaar zo nu en dan even bellen…zomaar om te vragen omdat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander…” hoe gaat het met je”.
Vriendschap is samen huilen, maar ook samen heel veel lachen. Elkaar begrijpen zonder een woord te zeggen.
Dingen delen zonder elkaar meteen te veroordelen…geheimen kunnen bewaren…dat is voor mij echte vriendschap.
Echte vrienden moeten je alles kunnen zeggen, al komt dat misschien niet altijd even leuk over of aan.
Echte vrienden kunnen dag en nacht bij mij aan kloppen, voor wat dan ook……dan pas kan je zeggen: “Jij bent een vriend of vriendin”.

Wat ik zeker gemerkt heb in de afgelopen moeilijke jaren, voor en tijdens mijn transitie, dat je dan pas je echte vrienden leert kennen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s