Jazz

Afgelopen zaterdag ben ik naar een zomer concert geweest van Big Band Rivierenland. Een vriend van mij die bij deze Big Band speelt, had mij hier voor uitgenodigd, en eindelijk kon ik nu eens “Ja ik kom”zeggen na de vele malen “Nee ik kan niet”. Ik heb er geen moment spijt van gehad, en heb met volle teugen zitten genieten van de Beste Big Band van Neerijnen. Vroeger, en dan heb ik het over 3o jaar geleden, ging ik regelmatig naar dit soort concerten. Toen ging ik altijd naar de Osse Big Band, en 1x per maand naar een Oude Jazz club in Eindhoven. Later ging ik zelf muziek spelen en kwam het er niet meer van. Big Band Rivierenland  is een jonge bigband, die in 2005 is opgericht door Fernand de Willigen.

Voor hem was dit concert “Verrassingsconcert” georganiseerd. Hij heeft i.v.m. zijn werk afscheid genomen van deze Big Band, en deze avond was speciaal voor hem. Daarbij trad ook nog Melinda Tromp op, een 17 jarige Jazz zangeres in Spe, die deze avond net iets extra’s gaf. Een naam om te onthouden van deze jonge dame met een fluwelen stem, een stem die gekoesterd moet worden.  

Na dit concert was er nog een tweede verrassing, want Het Brabants Jazz Orkest trad op. Ja, wat moet ik hier over zeggen, “Dit is een top orkest, echte profs”. Ook van dit orkest nam trombone-speler  Fernand de Willigen afscheid. Dus de hele avond was een grote verrassing voor hem, want hij dacht op een repetitie te komen, en was nu zelf de Hoofdgast.  

Ik heb er van genoten, en ga er toch weer meer een gewoonte van maken om dit soort concerten wat vaker te gaan bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s