De laatste loodjes vooraf

on

Ik ben helemaal afgetraind, en ga na dit weekend alleen maar rusten tot aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Aan het aantal kilometers zal het zeker niet liggen dit jaar, want ik was nog nooit zo goed voorbereid. Maar dat is geen garantie dat je zo maar de finish haalt na vier dagen wandelen.  Mijn linker voet blijft een probleem voet, nadat ik jaren terug daar 4 gebroken tenen heb gehad. Dat is allemaal aardig genezen hoor, maar twee er van staan niet goed waardoor het hamertenen zijn geworden. Dit is al gedeeltelijk gecorrigeerd door steunzolen, maar het blijft maar wat aan modderen.  Ik moet mij toch altijd door de kilometers heen worstelen, omdat na verloop van tijd de eerste pijntjes zich openbaren. 

Ik heb dit jaar getwijfeld of ik niet eens een heuptas moet proberen, maar ik ben er nog niet over uit. Ik denk dat ik op de Wedren maar bij de Hi-Tec stand eens ga kijken. Ik ben zo gewend aan die rugtas, en ik ben zo gewend om van alles mee te slepen, dat ik bang ben dat ik nooit aan een heuptas kan wennen.heuptas_wandelen_hi-tec_004587-021

Ik neem meer mee dan de gemiddelde wandelaar denk ik zo. Ik train nu eenmaal altijd vroeg, en dan is er nog niets open om even wat te gaan eten. Ik neem zowiezo 2 flesjes van 0.5 liter water mee; thermosflesje koffie; 2x chocolade drinks. Dan 2 krentenbollen met kaas; 2 muesli repen; 1 banaan. Dat is het eten wat ik mee neem. Wat nog meer: portemonnee; zonnebril; fotocamera; regenponcho; droge sokken; wc papier. Waarschijnlijk ben ik nog wel iets vergeten, maar dit is mijn standaard uitrusting. Denkt U dat ik dit mee krijg in een heuptas…… Nee dus!!! Maar bij de Vierdaagse hoef ik al dat eten en koffie niet mee te slepen. 

Ontbijten op zo’n vroeg tijdstip blijft moeilijk, maar tegenwoordig neem ik een drinkontbijt met daarnaast een krentenbol. En dat gaat best zo, en dan onderweg tijdens de 4Daagse is er voldoende te eten. Ik heb er echt zin in…. nog negen daagjes en kan ik eindelijk van start.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s