Glutenvrij

on

Enige tijd geleden kwam een nichtje van mij op bezoek, en zij zou blijven eten. Nu staan Kitty en ik daar altijd voor open, want voor anderen koken daar genieten wij van. Alleen mag nicht Jennifer alleen maar Glutenvrij….. Oeps, dat is weer een ander verhaal, want glutenvrij koken komt niet voor in onze keuken.

Maar aan alles valt wel een mouw aan te passen, dus ben ik gaan googelen naar Glutenvrij. Ook stuurde Jen allerlei recepten, en als ik iets wist moest ik het maar naar haar sturen zodat zij het recept kon aanpassen. Een heel gedoe en Kitty zag het niet meer zitten. Ik zeg “maak je niet zo druk, wij doen gewoon barbecuen, zoeken er een glutenvrije salade bij, glutenvrij ciabatta, glutenvrije barbecuesaus”. 

En zo gingen wij het doen…… het lijkt gemakkelijk, maar ook hier heb je weer met allerlei regeltjes te maken. Zo moest het vlees voor haar allemaal blank zijn; mogen er geen kruidenmengsels aan te pas komen; mag haar vlees niet bij ons vlees liggen in verband met kruis besmetting; de frietjes moesten gebakken worden in nieuwe olie; de ciabatta op alu-folie op het rooster in de oven. Het is nogal wat.

Wij hadden haar een eigen barbecue gegeven met haar eigen vlees tangen, want een ongelukje in zit in een eigen hoekje. Dat heb ik gemerkt doordat ik de alu-folie had vergeten op het rooster te leggen. Uiteraard vroeg zij hier na, en zij heeft het brood dan ook niet gegeten. Mijn inziens verdwijnt die kruisbesmetting heus wel met 200 graden in de oven. Maar goed, mij smaakte het brood uitstekend.

Wij, en ook zij heeft smaakvol zitten eten, en de Glutenvrije Spinazie geitenkaas salade die ik op internet had gevonden sloeg heel erg aan. Jullie kunnen hem terug vinden in de rubriek “Mijn Koken”.

Daarna sloten wij het barbecue festijn af met een rondje Glutenvrij ijs.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s