Wandelschoenen

on

Ik was weer toe aan nieuwe wandelschoenen. Nu was het niet zo dat mijn oude Brooks tot op de draad versleten waren, maar ik had toch het gevoel dat de stevigheid te wensen over liet. Ook de zool was aardig schuin afgesleten, ik loop nu eenmaal naast mijn schoenen als het ware. In 2012 had ik al het advies gekregen om een naar de PK Running shop te gaan voor een goed advies. En toen kwam ik heel tevreden thuis met mijn Brooks wandelschoen, en ook nu na 2 jaren en vele kilometers was ik nog heel tevreden.

Maar ja, het werd tijd voor wat anders….. dus op weg naar PK in Dodewaard. En weer kwam ik thuis met een tevreden gevoel. Mijn Brooks hadden ze nog steeds, maar de nieuwe wandelschoen van “Hi-tech, de Hoofdsponsor van de Nijmegense Vierdaagse” stond mij ook wel aan. Normaal krijg je eerst een intake gesprek. Maar alles stond nog op papier dus was dit niet nodig. Mijn oude schoenen had ik ook mee genomen, zodat zij konden zien hoe ze afgesleten ware  en belangrijk voor een goed advies. En toen de Hi-tech ( laag )  aangepast en daar gewandeld op 35 meter lang wandelpad, bruggetje op bruggetje af. Maar nee, dit was het ook niet. Ik vond hem plomp en hij zat mij niet lekker. Toen heb ik een halfhoge Lowa geprobeerd……. en hij zat als een pantoffel, echt lekker.20140425_190503

Het was een Goretex schoen die mij nota bene 2 jaar geleden helemaal niet lekker zat, maar dat was toen wel van een ander merk. Maar deze dus wel en het was ook nog eens een Blitze uitvoering. Dat wordt ie dacht ik meteen al. Maar toch even gewandeld op de wandelbaan, en er werd gelijk een filmpje gemaakt van wandelpassen. Hier kon je ook heel duidelijk het verschil zien van de 2 schoenen. Bij de Hi-tech liep ik toch weer teveel naar binnen met mijn linker voet. Terwijl de Lowa meer steun gaf, wat waarschijnlijk ook aan de wat hogere schoen lag. In ieder geval ben ik heel tevreden en kan ik met een gerust hart mijn wandel kilometers vervolgen.20140425_190439

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s