Ochtendwandeling

Ik ben echt in mijn element als ik lekker vroeg op pad kan. Als iedereen nog op een oor ligt sta ik al op, verzorg ik mijn voeten en pak mijn tas in. En dan bij het krieken van de dag laat ik Oss achter mij. Nog even een fotootje daarvan maken, en lekker loop ik dan door.

w1 Mijn bedoeling vandaag, is om richting Den Bosch te wandelen. Gaat het lekker dan wandel ik vanaf Maliskamp richting Vught, zo niet ga ik rechtdoor naar het station van Den Bosch en heb ik er een kleine 20 km op zitten. En al voelde ik zoals gewoonlijk in het begin allerlei pijntjes, kwam ik na een 4 tal kilometers lekker in mijn ritme. Als je met een wandelmaatje loopt schieten de kilometers aan je voorbij. Maar als je alleen loopt, moet je telkens je grenzen verleggen. Zeker als het een wandeling betreft, waar je al vele malen bent geweest. Dus neurie of zing ik hardop een liedje, ik moet tenslotte mijn liedjes oefenen voor de 4Daagse. En als je zingt vliegen de kilometers voorbij… zo ook vandaag. Tot aan Maliskamp bekend terrein, en dan ga ik richting Den Dungen waar ik de Zuid Willemsvaart over moet steken. Ik loop over de Poeldonksedijk, niet echt een dijk maar een leuk kronkelig weggetje met verschillende poelen. En waar het leuk toeven is, kom je meestal wel een koffie of theehuis tegen, zo ook nu. w4Het is 09.30 uur dus eigenlijk te vroeg om open te zijn, maar Orrikes theehuis is dus wel open. Dus tijd voor koffie en een appelpunt met slagroom. Tegen de beheerder zeg ik dat ik het er wel weer af loop. Het is heerlijk zitten in het lentezonnetje, maar ja ik moet toch weer verder. w3Mijn tien minuten pauze zitten er op en ik moet verder. Van hier af is het nog 7 km naar het station van Vught, de route zit in mijn hoofd maar toch moet ik geregeld op Google Maps kijken, voor de juiste weg. En toch loop ik verkeerd, niet zo heel erg maar er zijn maar twee mogelijkheden om De Dommel over te steken. Ik had over het Landgoed Haanwijk moeten lopen en van daar uit De Dommel over. Dit is de kortste route om in Vught te komen, maar hier loop ik dus verkeerd en zit al haast weer in Den Bosch bij de volgende brug.w2

Gelukkig loop ik heel gemakkelijk en zijn die extra kilometers geen blok aan mijn been. Zoals bij mijn vorige wandelingen richting een station, rijd ook nu weer de trein net voor mijn neus weg, en had ik 30 minuten later weer in Oss kunnen zijn. Nu is het dus 1,5 uur later voordat ik in Oss op het station sta. Van hier uit wandel ik nog een kilometertje naar mijn schoonvader voor mijn wekelijks bezoekje, en heb er dan 28 km op zitten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s