Marbella 4 Daagse 2017

Was vorig jaar onze deelname aan de Marbella 4Days Walking al een heel avontuur en happening… Ook dit jaar hebben wij ( wij waren met zessen ) weer met volle teugen genoten van dit wandel festijn. Het is vier dagen wandelen, maar daarnaast is het natuurlijk ook nog eens vakantie. Een vakantie waarin je de zorgen en werkstress van alle dag voor even kunt buiten sluiten. Het is maar acht dagen, maar het voelt alsof wij veel langer zijn weg geweest. De reis hadden wij weer via Effe Weg geboekt, en het was weer tot in de puntjes geregeld. Enig minpuntje aan deze reis was, dat wij pas om 21:20 uur van Amsterdam naar Malaga vlogen, en wij om 02:00 uur pas in het hotel aan kwamen en om half drie in de nacht onze koffers stonden uit te pakken…… Maar goed dat wij de dag na aankomst nog niet hoefden te wandelen…. 

Het stond voor mij vast dat dit de laatste keer zou zijn dat ik in Marbella ging wandelen. Er staan immers nog zoveel dingen op mijn Bucket list, die ik wil gaan doen. Maar na deze week staat het voor Kitty en mij vast dat wij weer terug gaan…. misschien komend jaar alweer.

bst

Het werd weer een mooi feestje in Marbella…. Zaten wij vorig jaar te ver van het centrum, om na het eten nog te gaan stappen? Nu zaten wij er midden in, en maar 450 meter van de festiviteiten. Dat hadden wij speciaal voor Kitty gedaan, want dan hoefde zij niet zo ver te wandelen😉😉 Dat is wel mooi natuurlijk maar nu gingen wij elke avond nog even de stad in, en hoopte ik maar dat ik een ijzeren disipline zou hebben om op tijd te gaan slapen.

bty

De dagelijkse routine zag er zo uit …. ontbijt… koffie drinken aan de boulevard…en dan lunchen bij Tapasbar El Bodegon, … zwemmen op het dak van het hotel… dinner… stappen en terrasjes. En op donderdag kwam er het wandelen nog bij. Kortom vakantie……. En ik heb  vier dagen heerlijk gewandeld. Je kan bij deze 4Daagse kiezen voor 20 of 30km. Het lijkt misschien weinig, maar er zit veel klimwerk bij. De routes waren weer een beetje anders als vorig jaar wat het ook weer leuk maakt. En je kunt ook kiezen om maar een of twee dagen te wandelen. Wat mij ook op viel dit jaar, dat het s’morgens erg druk was op de medische verzorging. Heel veel blaren, misschien wel door de temperaturen van boven de 30 graden. Of verkeerd schoeisel, wie zal het zeggen.

De Marbella 4 Daagse is van donderdag t/m zondag, en elke dag stonden wij om half negen in de rij zodat wij een beetje vooraan stonden, als wij om negen uur los gelaten werden. Bij de start was het al vaak zo rond de 23 graden…. heerlijk toch. Je startchip wordt gescand, krijgt een flesje water mee en hopsa wandelen maar. Net als bij de Nijmegense, moet je profijt halen uit de eerste uren, kilometers maken. Als is dat wel eens moeilijk als je al vroeg hellingen krijgt van 10% of meer. Ik ben goed getraind, maar voor de mindere goden blijft het een hele opgave. Al ben ik ook heel blij als ik boven kom hoor, maar ben dan ook meteen weer hersteld. Maar het blijft zwaar voor iedereen….bty

bty

Elke dag waren wij zo rond half drie weer binnen, en kon er gefeest worden. Het  entertainment werd dit jaar verzorgd door een Dixieland en Dweilorkest uit Nederland. En het leek of er niemand iets mee geleden had, want er werd flink gedanst op hun muzikale klanken. Op zondag ging het feest nog lang door….. en stonden mensen van de bediening te huilen omdat dit mooie wandelfestijn ten einden was. Maar Kitty en ik hebben beloofd dat wij er volgend jaar weer bij zouden zijn, en dat verzachte de pijn voor hun.

bty
bty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s