De Tzolkin (Mayakalender)

Ik vind de Tzolkin interpretatie van “Mijn zijn” heel treffend. Het beschrijft precies wie ik ben.maya-wijsheid-de-tzolkin-als-kompas-voor-groei-en-wijsheid-13-april-2017-1492077388

 

 

Rianne van Leur Tzolkin Interpretatie: EB   Jouw kleur ‘Geel’.

Je bent geboren op 8 augustus 1952. Jouw geboortedatum geeft je volgens de Tzolkin (de heilige Maya kalender) een kinwaarde van 12.

De ‘dirigent’ in je leven als gevolg van deze kinwaarde is gele mens. (EB). De gele kleur van de mens geeft aan dat je leven in het teken staat van het kunnen realiseren en ook het naar buiten brengen. Je brengt zaken tot volle rijpheid waarna je kunt oogsten.

Jouw toon ‘Twaalf’.

De dirigent van je leven staat op toon twaalf. Deze toon twaalf, ook wel kristallijne toon genoemd, is de toon van de transparantie. Je dient helderheid te creëren. De Tzolkin zegt onder andere het volgende over jouw toon twaalf:download

Je hebt de eigenschap om van één gegeven meerdere gezichtspunten te zien. Je bent daardoor een goede adviseur, vooral voor die personen die de hoop al hebben opgegeven. Op het moment dat je aan het woord bent dien je ervoor te zorgen dat je door je creativiteit en enthousiasme niet de rode draad van je betoog kwijtraakt. Blijf bij je intenties en maak dat wat je begonnen bent, af. Hierdoor bereik je stabiliteit en je zul je alle lof en zegeningen ontvangen die je maar kunt wensen.

Jouw zonneteken ‘Mens’.

Het zonneteken mens orchestreert je leven vanuit de kracht van je aandacht. Andere kwaliteiten die dit zonneteken jou geeft zijn: De kracht om mede te scheppen, de bron in stoffelijkheid tot uitdrukking te brengen en bewust je aandacht te richten. Het leven is een paradox. De schaduwzijde van het zonneteken mens is te kijken naar dat wat je niet hebt, je onwaardig voelen en je verstand een te grote waarde geven.

De Tzolkin zegt het volgende over je zonneteken: Je hebt een directe lijn naar het collectieve bewustzijn. Je vertaalt dat wat je ontvangt in een meer begrijpelijke vorm. Je bent ontspannen en beleefd en je gedraagt je voorzichtig en behulpzaam. Je kunt ook gevoelig en snel gekwetst zijn. Je bent ambitieus en een harde werker. Je toegang tot je innerlijke rijkdom is je voornaamste gereedschap om iets tot stand te brengen. Hierbij is het belangrijk dat je je eigen wil goed leert hanteren. Om te voorkomen dat je jezelf er door vergiftigt, dien je je van je onderdrukte gevoelens bewust te maken. Wat wil je daadwerkelijk zelf? Het is voor jou belangrijk om je gevoelens te uiten en je met helende en zuiverende activiteiten bezig te houden. Je hebt het verdiend om rijk en gelukkig te zijn. Richt je aandacht op de zegeningen van je leven en niet op de tekorten er van. Een gezonde kijk op je eigenwaarde is de sleutel tot je werkelijke succes. Ontwikkel je intuïtie boven je intellect. Laat al je weten los om volledig waar te kunnen nemen. Het gaat er bij jou om, om op ieder moment bewust van je aandacht en in het volledige besef van je eigen verantwoordelijkheid te zijn.

Jouw familie:  Je behoort tot de familie die ‘de weg voorbereiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s