Rent a car

Voor het derde jaar op rij togen Kitty en ik naar het Zuid Spaanse Marbella, om daar de Vierdaagse te gaan wandelen. Voorgaande jaren, was er alleen maar oog voor het wandelen en alle festiviteiten daar omheen. Dit jaar wilde ik ook wel eens het binnenland gaan bezichtigen en enkele steden bezoeken. Daarvoor had ik voor vijf dagen een een auto gehuurd bij Hertz in Marbella.Hertz-Rent-a-Car

De autoverhuur van Hertz zat op 200 meter van het hotel, lekker gemakkelijk dus. Thuis had ik al aangegeven in wat voor klasse ik een auto wilde huren, en was de betaling al geregeld. Dit is dan met een basisverzekering, met een eigen risico van €1000,00.      Hertz adviseerde om de auto all risk te verzekeren. Pats…. dat is dan €150,00 extra en gaan de radertjes boven in het koppie werken. Maar het is zeker geen overbodige luxe als je de auto’s daar ziet. Er is haast nergens een schadevrije auto te zien. En dan geeft het wel een veilig gevoel dat je nergens geen omkijken naar hebt, mocht er iets  gebeuren. Ik kreeg de sleutel en papieren, en de employee van Hertz liep een stukje met mij mee om de parkeergarage aan te wijzen, waar ik mijn huurauto kon vinden…… het bleek een Fiat 500X  Turbo Diesel…. Wauw…. wat een sportief autootje was dit.

dav

Dit is pas genieten, zeker voor iemand als ik, die nog in een dertien jaar oude Citroën rond rijd. En dan is het wel wennen in een spik splinter nieuwe auto met de de allernieuwste snufjes… Geen sleutel in het contact zoals bij mij….. maar een startknop. Elektronische handrem….. nooit van gehoord. Geen benzinedop….. ook al weer zo iets.. Dat was dus best wel stressen voordat ik de weg op ging,  en daarna was het zeker geen ontspannen rijden de eerste dag.

Je wilt toch graag weten hoe alles werkt, en dan ga je er van uit dat er in het dashbord kastje toch zeker een instructieboekje in de Engelse taal ligt…… Nee dus, daar heeft Hertz niet aan gedacht, alleen een boekje in het Spaans.depositphotos_124572966-stockafbeelding-geen-paniek-tekst-op-blackboard

Dus heb ik maar zitten Googeloeren en met behulp van filmpjes op You tube, ben ik er toch uit gekomen. Daarna was het genieten en hebben wij verschillende steden bezocht en een rondrit gemaakt in de Sierra de Nieves. Aan Hertz ga ik zeker nog mededelen dat er in elk land waar je een auto huurt, er een tweede instructieboekje in de Engelse taal hoort te liggen…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s