Vierdaagse nummer acht…

Nog een drietal weekjes en dan sta ik weer aan de start van de Nijmegense 4Daagse. Het zal een heel andere editie worden dan voorgaande jaren, voor Silvia mijn vaste wandelvriendin en mij althans. Want voor het eerst in onze 4Daagse historie… lopen wij niet samen maar apart van elkaar. Het is mijnerzijds een bewuste keuze omdat ik een maand later aan mijn Camino Francés begin.

Daarom staat Silvia aan de start voor 4 dagen 40 km/dag, en ik ga proberen elke dag 30 km te doen. Allebei gaan wij bewust alleen van start, want zo zeggen wij, “Samen weten wat we aan elkaar hebben”. Oftewel, wij zijn zo op elkaar ingespeeld… dat wij behoorlijk door lopen in een zelfde tempo en geen al te lange pauzes nemen.

5f43f362-3437-4ac1-ba52-84474e7166a2_x365

Maar ik ga Silvia wel uit zwaaien de eerste dag. Voor één keer sta ik dan twee uurtjes eerder op, reis met haar naar Nijmegen en wuif haar uit. Zij start twee uurtjes eerder, dus kan ik nog ergens gaan ontbijten, voordat ik op pad ga. Maar dus alleen op de eerste dag….. de andere dagen blijf ik twee uurtjes langer in mijn nestje liggen.

20150826schildpad-en-de-haas

Wij hebben een ding afgesproken, en dat is dat wij samen gaan finishen…. Jullie kennen ongetwijfeld het verhaal van “De wedstrijd van de Haas en de Schildpad”. Zo iets verwacht ik ook van Silvia de Haas en Rianne de Schildpad… Silvia legt er immers een moordend tempo op, en Rianne lijkt meer op een schildpad, die alle tijd van de wereld er voor neemt. Maar op de vrijdag heb ik ergens gelezen, moet de Haas 12,5 kilometers meer afleggen dan de Schildpad. En zo verwacht ik… dat ik zelfs op Silvia de Haas moet wachten ergens tussen Molenhoek en Malden.

Mijn voorbereiding voor deze 4Daagse, ziet er voor mij heel anders uit dan voorgaande jaren. Ik heb er namelijk helemaal niet voor getraind. Oei… zonder te trainen een vierdaagse lopen, is om moeilijkheden vragen… Toch??                                                            Ik ben er helemaal niet mee bezig geweest, want al mijn aandacht ging uit naar mijn Camino… Mijn weg… mijn pad naar Santiago de Compostella, en daarvoor heb ik tot nu toe een kleine zeshonderd kilometer gelopen vanaf januari. Maar nee… ik heb dus niet getraind voor de 4Daagse.

startfinish

Mijn intentie om deze 4Daagse te lopen is ook heel anders. Ik kan mij de Vierdaagse van 2016 nog heel goed herinneren, toen opgeven geen optie was. Toen had ik 16 blaren en wilde koste wat kost, samen met mijn wandelmaatjes over de finish. Deze keer ga ik niets forceren, en gaat het niet… Jammer dan… en haak ik af om mijn wandelreis van 800 km niet in gevaar te brengen. Nog 26 dagen tot de 4Daagse en 66 tot mijn Camino de Santiago… het begint op te schieten…

 

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Volgens mij moet het makkelijk lukken die 30 km. Per dag te halen als jeal 600 km. In de benen hebt zitten.
  Twee jaar terug heb ik ook 30 km. gedaan door een blessure en een galblaas operatie in april voor de 4-daagse.
  Ik durfde de 40 niet aan en het ging prima 30 km. per dag.
  Tegen de tijd dat je het zat wordt kun je ook stoppen.
  Bij de 40 km.moet je nog 2uur verder 10 km.
  Het toen als een gezellige wandeling.
  Best fijn.
  Succes, we horen het tzt wel hoe het gegaan is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben er ook niet zo bang voor Annemarie. Eerst was ik meer prestatie gericht, en liepen wij elke dag zonder er op te letten, haast op de minuut af dezelfde tijd. Nu ga ik er echt van genieten en regelmatig mijn pauzes nemen, en dan komt alles goed… daar ben ik van overtuigd.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Vast en zeker. Genieten is heel belangrijk. Ik ben niet zo prestatie gericht maar soms daag ik mezelf wel flink uit maar met de 4-daagse staat genieten voorop.

    Geliked door 1 persoon

 2. mirped schreef:

  Heel veel succes lieve Rianne. Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Miranda.xxx

   Like

 3. Knap hoor! Succes! 💐

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel… dat gaat goed komen.

   Like

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Jeetje 16 blaren… Dat is niet niks. Hoe komt zoiets? Is dat nou nog te voorkomen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nicole… In mijn Blog “Blaarvrij op pad” kun je lezen hoe je het kan voorkomen. Maar dan is het nog geen garantie dat je ze niet krijgt, maar 16 zullen het er dan niet worden. Waarschijnlijk heb ik ze toen gekregen, door het teveel van mijn voeten in smeren. Mijn voeten zijn er week van geworden. Ik verzorg mijn voeten nog steeds goed, maar smeer ze niet meer dagelijks in.

   Like

 5. bertiebo schreef:

  Je bent een held. Ik denk niet dat ik het zou kunnen.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Bertie. ik heb ook lang gedacht dat ik het niet zou kunnen, en zie waar ik nu sta.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s