Zomaar een Wandeling

on

Steeds vaker krijg ik een knoop in mijn maag als ik een dag niet heb gewandeld… dat unheimisch gevoel heb ik als ik thuis zit en er maar weinig uit handen komt… Iets doen is de beste remedie om van dit gevoel af te komen. Dat kan van alles zijn, zoals schrijven zoals lezen, zoals huishoudelijke taken, zoals wandelen…  Jaa wandelen klinkt toch wel het meest aantrekkelijk in mijn oren vind ik dan. Ik trek er graag op uit maar het voorjaar is nu eenmaal niet aan mij besteed. Koud en nat… Brrr, nee dat trekt mij helemaal niet.

IMG_20200110_171852

Het is maar goed dat ik inmiddels een grote schare wandel vriendinnen heb die regelmatig Appen, “Rianne zullen wij wat plannen een dezer dagen.” En zodoende ga ik er toch nog regelmatig op uit. Daarnaast leg ik mij min of meer toch wel de verplichting op, om minstens een keer in de week zomaar wat te gaan wandelen. Meestal hier in de buurt of zoals afgelopen zaterdag, even naar mijn broer in Heeswijk Dinther 18 km verderop. Niets spectaculairs maar ik maak dan toch de kilometers die ik maandelijks voor ogen heb.

Deze slideshow vereist JavaScript.

“Train je dan voor de 4Daagse hoor ik vaak.” Moet ik nog trainen voor de 4Daagse? Ik ben overtuigd van niet, dus met die gedachte ga ik dan ook niet wandelen.  Het is eerder dat ik denk dat ik Camino kilometers moet maken, en dan dan nemen we die Vierdaagse er maar bij. Het is gewoon een manier om gezond in conditie te blijven… voor Camino en dus voor Vierdaagse. Blaren ken ik al lang niet meer. Ligt dat aan het schoeisel of aan het feit dat mijn voeten voortaan zo gehard zijn, en niet anders weten dat er veel gewandeld moet worden. Ik weet het echt niet!! Maar dat is dan gelukkig een zorg minder.

Komende vrijdag ga ik weer een nieuwe Podotherapeut uit proberen. Hopelijk kan ik met hun tot een goede oplossing komen, en vinden ze een steunzool voor mij waar ik probleemloos mee kan wandelen. En mocht dat niet zo zijn dan zal ik met de wetenschap moeten leven, dat er voor mijn probleemvoeten nu eenmaal niets passends te vinden is.

download (1)

Vanmorgen liep om half acht mijn wekker af… even een wissewasje… een licht ontbijtje en trok om 08:00 uur de deur achter mij in het slot, voor… Zomaar een Wandeling. Het zou droog blijven dus daar heb ik mij ook niet op gekleed. Maar wel een warm softshell jack, mijn Buff om mijn nek, handschoenen en muts. 4 graden deze ochtend …Hmm echt warm voelt het niet… ik wil eigenlijk richting het noorden naar de polder, maar voordat ik de straat uit ben, heb ik mijn plannen al bijgesteld. Ik vind het windje wat er staat maar niets, en zo buig ik af naar het zuiden en wandel via De Witte Hoef naar het Land van Tosse   Landerij Van Tosse wat meer beschut ligt. Anderhalf uur gewandeld en er was niks nieuws aan de horizon te zien. En toch is elke wandeling weer een genot om op pad te zijn. Het ging ook lekker en had nagenoeg geen last van mijn linker knie, die ik afgelopen zondag behoorlijk gekwetst had. Een paar dagen Voltaren er op gesmeerd en het heeft echt wonderen verricht. Gelukkig maar… zoiets kan het wandelen behoorlijk vergallen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het beoogde aantal kilometers deze maand ga ik niet halen denk ik, maar ik kom een heel eind. Volgende week gaan Elly en ik samen op pad voor de Wandeling Nederlands Genootschap Sint Jacob… Januari 2020  Nu heb ik de route in Maps.me staan wat het allemaal wat gemakkelijker maakt.

En in de week na Carnaval ga ik met s’Jacqueline wandelen in Olst-Wijhe. s’Jacqueline heb ik leren kennen in 2012 op de eerste dag van de 4Daagse. Het contact is mede door Facebook altijd instant gebleven, en nu na acht jaar gaan wij samen wandelen. Echter… is dat niet zo eenvoudig want s’Jacqueline woont in Groningen en ik dus in Oss. Beiden reizen wij met de trein en ontmoeten elkaar halverwege in Wijhe. Het zijn weer leuke vooruitzichten.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilma van Herpen schreef:

  Rian mijn tel. Is kapot

  ________________________________

  Geliked door 1 persoon

 2. Rikit schreef:

  Dus een nieuwe kopen Wilma lijkt mij!!

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Blij te lezen dat ook jij startproblemen hebt in deze tijd. Als er iets op de planning staat wordt er gelopen … anders gaat het wat moeizamer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s