Powermeal…

In het Blog van Koolhydraatarm … had ik het over gezond bezig zijn. Tegenwoordig heeft iedereen het over Koolhydraatarm… of het iets is, wat nog maar net ontdekt of uitgevonden is. Dat is dus niet het geval, want mijn vrouw kocht eind jaren ’70 het boek Dr. Atkins Dieet Revolutie.

Dr. Atkins gebruikte het dieet ten tijde van zijn studie en promotie, om zijn eigen overgewicht te bestrijden. In 1972 populariseerde hij het dieet met zijn boek Dr. Atkins Dieet Revolutie. In 2002 verscheen een herziene versie van dit boek, Dr. Atkins Nieuwe Dieet Revolutie, waarin hij sommige van zijn ideeën aanpaste, maar in grote lijnen trouw bleef aan zijn eerdere concept.

Een van deze heerlijke recepten uit zijn eerste boek, maak ik met regelmaat nog steeds en heb ik Powermeal genoemd. Het is kinderlijk eenvoudig te maken, en het voed heel erg goed. Ik maak het meestal voor als ik onderweg ben op lange reizen. Ik maakte het altijd als ik naar de TT ging, bij de 4Daagse, en op mijn wandeltochten. Als ik zo twee boterhammen of broodjes er mee beleg, kan ik er uren weer tegenaan.

Probeer het maar eens…

ketogenic-omelette-featured-image

Omelet recept van Dr.Atkins

  • 3 eieren
  • 60 ml. room
  • bieslook

Kruiden en of zout

Bereiding: Eieren kloppen met de room en dan in de koekenpan. Op laag vuurtje bakken, en als het gestold is keren, en ook nog even bakken.

Sneetje brood beleggen en afdekken met wederom een sneetje brood. That’s All…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s