Rondje Gevangentoren…

Benieuwd naar de Supermaan ben ik vanochtend om 04:20 uur toch maar opgestaan. Wat je al niet over hebt voor je Volgers. Gewapend met mijn Huwa sta ik op mijn balkon. En is ie nou echt mooier dan gisteren? Ik vond van niet, en daarom kroop ik om 04:45  uur maar weer terug in mijn nestje.

IMG_20200408_043440

Kon ik nog lekker anderhalf uur slapen voordat de vogeltjes om 06:15 uur gingen fluiten. En toen heb ik nog maar een keer gekeken naar deze Supermaan, en nog een paar kiekjes genomen, en geconstateerd dat deze net zo mooi waren als anderhalf uur geleden.

IMG_20200408_062631

Nu is mijn camera maar een gewone smartphone, en ziet het er allemaal niet zo perfect uit. Maar ik ben er tevreden mee en dat telt…

Voor mijn wandeling rij ik vandaag naar Megen, een stadje behorend tot de Gemeente Oss. Ik parkeer mijn auto aan de voet van de Gevangentoren . Vandaar loop ik verder het stadje in. Het is echt zo’n stadje waar je op elke hoek of straat wel een foto wilt maken. Ah kijk… een mooie doorkijk… Ach nee, wat vervelend er staan weer auto’s. Zeker nu iedereen thuis werkt of niet natuurlijk, maar de straten staan er vol mee.

IMG_20200408_065403

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een echte route heb ik niet, dus als ik een mooi straatje zie loop ik daar door heen. Ik zie in de verte een rode gloed wat er op duid, dat de koperen ploert er weer aan komt. Dus loop ik gauw richting de Maasdijk.

IMG_20200408_065952

En ook dit is weer genieten… ik heb geen haast dat begrijp je wel. Eerst hier van genieten.

IMG_20200408_070021

En dan loop ik weer verder en volg het wandelpad wat parallel aan de maas loopt. Met een grote boog loopt dit wandelpad om het stadje heen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 • Ofschoon dit soort foto’s maken goed lukt en ik er best wel tevreden over ben, mis ik onderweg toch wel een spiegelreflexcamera, of een kleine compactcamera. Ik heb wel een nikon coolpix, maar die moet nagekeken worden want de accu is om de haverklap leeg. Maar nu miste ik hem dus… Met een statief had ik misschien ook nog wonderen kunnen verrichten. Dus die ga ik toch maar eens aanschaffen.5daea23b04fe2c0c4912609d-0-large

Ik kwam een nestkast bevestigd aan een boom tegen, en boven op een tak zat een vogel. Waarvan ik vermoed dat het een uil was, maar ja het was net te ver weg. ( “Rob waar was je nu met je supergrote lens.” ) 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik volg de dijk nog steeds, kom bij het Maria kapelletje en ga hier weer linksaf om terug te keren naar Megen.

Megen heeft twee prachtige kloosters. Het Nonnenklooster van de Zusters Clarissen .

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het andere mooie klooster is van de  Minderbroeders Franciscanen . Allebei deze kloosters hebben een gezamenlijke website die een bezoekje waard is Assisi aan de Maas

Als ik haast mijn rondje weer compleet heb, kom ik aan de kop van de Koolmarkt, weer bij de dijk. hier staat een kunstwerk wat Vol Verwachting heet. Bij de eerste foto van de zonopkomst, staat dit kunstwerk ook al op de foto.

IMG_20200408_080606

Aan de kop van de Koolmarkt in het stadje Megen, rechts naast een eeuwenoude eik, staat een bijzonder kunstwerk dat herinnert aan de bevrijding. Het stelt een vrouw voor die ‘vol verwachting’ (de titel van het standbeeld) over de polders uitkijkt in de richting van Arnhem.

Vanaf het kunstwerk loop ik rechtsaf de Maasdijk op en zie in de verte de Gevangentoren al opdoemen. Bovenop nestelt haast elk jaar wel een ooievaars paar, wat ook nu het geval is. Moeders is thuis maar zit haar veren zo te schikken dat zij zich niet gemakkelijk laat fotograferen. Gelukkig is mijn rolletje nog niet vol, dus ga ik net zo lang door dat het wel lukt. En dan uiteindelijk… Ja hoor, te pakken.

IMG_20200408_081006IMG_20200408_081251

IMG_20200408_081431IMG_20200408_081451IMG_20200408_081528

Ik ben weer anderhalf uur op pad geweest, en heb weer het een en ander gezien, en heerlijk gewandeld.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ellybranje schreef:

  Leuk dat je voor de maan bent opgestaan. Viel mij ook zwaar tegen. Heb wel mooier en groter gezien. Niet eens een foto gemaakt😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik heb ooit in Spanje een hele grote gezien, daar kon deze wel tien keer in. Jammer genoeg geen foto van.

   Like

 2. ellybranje schreef:

  Ik ook Rianne, een keer op de weg naar een cliënt. Helemaal super! (Maan).
  Ook zonder foto helaas🙄

  Like

 3. Rikit schreef:

  Nu moet ik wachten tot 2052. Als ik honderd wordt gaat dat lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s