Koningsdag 2020…

Vandaag vier ik naast Koningsdag, ook de Verjaardag van mijn Vader. Geboortedatum 27 april 1911, en zou vandaag dus 109 jaar zijn geworden. Helaas is hij al op 59 jarige leeftijd toen ik 18 jaar was, van ons heen gegaan.

Toen ik afgelopen oktober na het overlijden van een schoonzus, het huis opruimde, kwam ik een paar kostbare herinneringen tegen. Zij was getrouwd met mijn oudste broer Lambert. Hij als oudste… had na het overlijden van mijn ouders de belangrijkste persoonlijke familie bezittingen mee genomen.

Persoonsbewijzen van mijn ouders

Mijn broer is in 2004 gestorven, en nu na het overlijden van mijn schoonzus, is het terecht gekomen bij de jongste van het gezin “van Leur,” en dat ben ik.

Op het persoonsbewijs van mijn moeder, staat een adres waar ze in de oorlog in 1942 gewoond zou hebben. Niemand van mijn broer en Zussen kunnen zich herinneren dat dit ooit ter sprake is gekomen. Mijn oudste zus was in 1942 tien jaar oud, zij zou het toch moeten weten.

Het zijn familie herinneringen om te koesteren. Straks gaat het naar een van mijn nichten of achternicht Van Leur, zodat het niet verloren zal gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s