Op weg naar Compostella…

Je zou het niet verwachten in Corona tijd, maar toch zijn er nog Pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella. Pelgrims die noodgedwongen in een Albergue moeten blijven, totdat de Corona crisis is overgewaaid, omdat zij niet meer terug naar huis konden. Gelukkig werden de pelgrims van verscheidene nationaliteiten goed opgevangen, en zitten zij daar hun tijd uit.

13 pelgrims zitten “opgesloten” in Albergue Fuenterroble de Salvatierra bij Salamanca aan de Vía de la Plata…  Padre Blas, ’n geliefde priester én hospitalero zorgt voor hen.
Pelgrims o.a. uit de VS, Italië en Nederland. Fijn dat er iemand is die zich over hen ontfermd heeft.

Maaar…

9200000099783367_2

Maar er schijnt ook daadwerkelijk iemand onderweg te zijn, als je dit artikel mag geloven. Groninger Houdt Vol… Zou het geen broodje Aap verhaal zijn, ik kan het haast niet geloven, als ik zie en ook weet hoe streng de Guardia Civil daar is. Maar lees ik… er wordt in Spanje wel een uitzondering gemaakt voor diegene die hun huisdier moeten uitlaten. Zou het daarom dan wel kunnen waarom Jordy nog onderweg kan zijn.

Jordy-Wiertsema-met-zijn-hondje-Lucy-Foto-Eigen-foto

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Heb het ook gelezen maar leek me een wat vreemd verhaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Nadia schreef:

  Ja ik las het ook. Vooral dat ze voor hem applaudisseren vind ik een vreemd verhaal 🤔

  Geliked door 1 persoon

 3. Rikit schreef:

  Ik geloof er niet zo in, dat hij zich in de grote steden zo maar kan bewegen. Op het platteland is het wel mogelijk, want daar heb ik geen politie gezien. En hij slaapt in een tentje, dat maakt het ook wat gemakkelijker…. Maar toch heb ik mijn twijfels.

  Like

 4. PJW schreef:

  Hey! Geen broodje aap verhaal, ik heb idd de camino gelopen gedurende Covid lockdown, Frankrijk in de winter was een stuk taaier om eerlijk te zijn. Ik legde mijn verhaal en mijn weg uit aan alle 30-40 ontmoetingen die ik met verschillende facetten van politie heb gehad en ze lieten me iedere keer doorlopen. Ik heb een tent bij me en een zonnepaneel, en een hondje welke ervoor zorgt dat ze me nergens konden plaatsen. Anyway, http://www.drakon.world voor de liefhebber, het allerbeste voor je Rianne, Ultreia!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   He wat leuk dat je reageert op dit Blog. Knap en respect dat je het gelukt is, om deze Camino te gaan in een Lockdown periode. Zonder je tentje en hondje was het je waarschijnlijk niet gelukt. Maar nogmaals respect en ik ben blij dat het geen Broodje Aap verhaal was!!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s