Moerputten en Halve Zolen Wandeling!

on

https://www.komoot.nl/tour/t183830683?ref=atd

Vandaag ben ik op uitnodiging van Elly en Tilly, twee Camino vriendinnen mee wezen wandelen in de Moerputten onder de rook van Den Bosch. De uitnodiging van die twee dames gaat altijd hetzelfde… 

“Wij wandelen veel. Prachtige ontdekkingen in de buurt. Volgende week Woensdag of vrijdag zin om te gaan? A la ons. Niet te snel, genieten van al het moois, regelmatig zitten en………. Moerputtenkoffie to go. Zo leuk. Wandeling van 8-12 kilometer. Vertrekken om 10 vanuit de parkeerplaats in Deuteren op de Deuterenseweg.”

Nou lijkt het in andersmans ogen altijd dat ik wandel met zevenmijls laarzen, maar dat is niet zo. Die tijd is voorbij… want ik kan mij heel goed aanpassen in een wat lager tempo. En wil ik wat sneller wandelen… laat ik de anderen voor gaan als ik wat foto’s wil maken. Daarna kan ik even de turbo er op zetten om de anderen weer in te halen, en zo hebben Kreun en Steun ook hun pleziertje.

Halvezolenpad-e1482174134333

Om 10:00 uur stonden Elly en Tilly al op mij te wachten bij het parkeerterrein van de Moerputten. Een totaal onbekende omgeving voor mij, dus liet ik hen voor gaan. Tilly had wat knooppunten opgeschreven, en ik zag dat wij hier het “Halve Zolen pad” op liepen.

Een lang talud kiezelpad wat uit komt bij de spoorbrug over de Moer… Uiteraard moet ik hier wat foto’s maken, het doet Camino achtig aan deze brug.

Daarna gaan wij verder over deze 600 meter lange smalle brug, wat een heel eind is. Je zou er maar overheen moeten, als er toevallig een trein aan zou komen… Dan wordt het heel hard hollen, maar dat zie je alleen in films… dat gebeurt niet echt. En zeker niet hier…

Natuurlijk heb ik het met mijn Icebreaker vest weer hartstikke warm, en ben ik blij dat ik het uit kan doen als wij bij Theehuis De Pimpernel terecht kunnen voor een Koffie to Go. Wij mogen niet op het terras, maar buiten de poort staan er twee bankjes. Lekker genieten in het zonnetje van onze koffie en dan even de schoenen uit en relaxen.

Dit gedeelte hadden de dames al een keer gelopen, maar ze wilden er nog een leuk stukje aan breien met een rondje rond de Visvijver De Haverkampen in Vlijmen, een prachtig stukje natuurgebied. Daarna weer een stukje terug, en dan weer terug over het Natuurreservaat de Moerputten. Het kleurt hier roodpaarsgeel, een waar kleuren palet. Regelmatig wordt er gestopt voor een foto… of de dames nu een supermacro foto maken, of dat ze een klavertje vier aan het zoeken zijn dat weet ik niet, maar ze genieten… dat weet ik dan weer wel.

Via een prachtig houten vlonder pad komen wij weer terug waar wij begonnen zijn. Net op tijd want nu begint het al drukker te worden. Het was een prachtige wandeling in een stukje natuur wat ik nog niet kende. Ik heb mijn nieuwe Komoot app uit kunnen proberen, en weer wat geleerd hier over.

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Een gezellige wandeling … het plezier straalt er van af.
  Met die komootapp kan je natuurlijk alleen maar foto’s met je mobiel maken, vermoed ik? Ga hem eens bestuderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was er ook heerlijk weer voor gisteren. De foto’s kun je ook later toevoegen als je de tour bewerkt op je pc.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s