Druppels…

Na de hitte van gisteren is het heerlijk wandelen en daarom trok ik vanmorgen om kwart over zes de deur achter mij dicht. Ik heb zin om te wandelen maar het gaat in het begin niet van een leien dakje. Slaaptekort misschien en daardoor extra vermoeid, ik weet het niet. Maar ik ga toch door, want ik heb een mooie tocht uitgezet op Komoot, gewoon in het mooie Oss en omgeving. Niets spectaculair maar gewoon een wandeling door een drietal natuurgebieden.

wp-1593253321141.jpg

Er schijnt een flauw zonnetje maar ik zie in het zuidwesten donkere wolken. Vanaf het plein waar ik woon naar het bos is maar 600 meter, heerlijk dichtbij. Het heet hier het “Vierwinden bos” een mooi stukje bos in het Osse. Het voelt klam zweterig aan en ik ben nog maar net onderweg Pfff, gelukkig vallen er druppels van bomen en struiken, heerlijk is dat deze verkoeling De vennen waar ik voorbij kom liggen er maar troosteloos bij. De appelvijver is een appeltje geworden, en de pruimen vijver mag die naam niet hebben.

Bij Hotel de Naaldhof kom ik uit het bos, en vervolg mijn weg naar de Rijsvensestraat. Als ik de brug van de “Weg van de Toekomst” over ben, zie ik de Rijsvennen liggen of wat er voor moet doorgaan. Ze staan nagenoeg droog, ik maak er maar geen foto van, maar weet dat het er zo uit kan zien..

… Ik laat dit troosteloos gebeuren maar gauw achter mij, en sla af bij het eerste wandelpad naar links. Dit is een mooi stukje over smalle paadjes, en dat ze smal zijn merk ik…  als ik wat struiken uiteen duw. Plens… een hele sloot water in mijn nek, maar vandaag vind ik dat heerlijk. 

wp-1593253384415.jpg

Ik kruis de Derde Heistraat en loop door tot aan de Tweede Heistraat. Hier ga ik rechtsaf de Zevenbergseweg op en voel wat druppels… komt het nu van de bomen of is het een regenbui. Het blijkt een regenbui te zijn maar in de verte zie ik de Maria kapel .

Berghem1

Hier kan ik mooi schuilen onder het afdakje, maar ik sta er amper en het buitje is al weer voorbij. Ik steek de Rijsvensestraat over en loop door tot de Zesde Heistraat, hier sla ik linksaf en wandel over de bospaadjes van de Rijsvennen. Mijn “Blikvanger” vandaag kom ik hier tegen

img_20200627_072454

Maar ik ben nog geen 200 meter verder, en zie dat er toch nog mensen zijn die niet kunnen lezen. Naast een boomstam 4 lege flessen wijn en wat bierblikjes. Als je een feestje bouwt neem dan in godsnaam je troep mee naar huis!! 

wp-1593253505603.jpg Het is zo heerlijk wandelen vandaag, want ik kom buiten een verdwaald konijn werkelijk niemand tegen. Ik vind het prima zo… straks bij het Bomenpark zal dat wel anders zijn. Via De Rijsvensestraat steek ik de A50 over vervolg mijn weg…. Hé hé  eindelijk een bankje waar ik mijn crackers kan op eten, en de koffie zich laat smaken. Op dit tijdstip is er immers nog geen horeca open. Ik wil via de Slabroekseweg en wat bospaadjes richting Heesch, dus kruis ik weer de A50 maar ga er nu onderdoor. 

wp-1593253607150.jpg

Langs het Vakantiepark Zevenbergen loop ik richting het Bomenpark, waar ik bij de vijver weer een bankje vind en mijn voeten wat rust gun. Ik had wel gelijk… hier is het altijd druk met baasjes en hun honden, amazones en een hele fitness beweegclub die de 1.5 meter respecteren. Genoeg te zien hier maar ik moet verder… Via de Kampstraat en de Goorstraat weet ik de doorgaande weg te omzeilen, maar dan moet ik toch echt het fietspad langs de Osse weg nemen. Ach het is maar 750 meter, voordat ik ter hoogte van het Benedictuslaantje weer rechtsaf het bos in kan.

wp-1593253677904.jpg

Via de Hazenakker wandel ik weer naar huis en heb er dan 17,5 km op zitten.

De Komoot Link: Rondje Vierwindenbos – Rijsvennen – Bomenpark

Ik heb al van meerdere gehoord dat zij zich moeten aanmelden of een account aan moeten maken. Dat staat er inderdaad als je de Link opent, maar je kan gewoon naar beneden scrollen en de foto’s en route zien.

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Weer met even mooie foto’s als altijd geschreven … maar wat een “heistraten”.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het zijn er zeven of acht Neeltje!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Inderdaad een mooie wandeling.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s