Kastelen Wandeling…

Ik meen altijd dat ik er bij moet zijn, en nu Elly en Tilly het Krijtlandpad lopen, ben ik ook maar naar Zuid Limburg afgereisd. En daar ben ik vanmorgen wezen wandelen, niet in de buurt van het Krijtlandpad want ik wil de dames niet voor de voeten lopen, maar in de buurt van Heerlen. 

Bij een bezoek aan Zuid Limburg verblijf ik vaak bij Hotel Heerlen, een van der Valk Hotel. Reden hiervoor zijn de vele faciliteiten, luxe kamers, goed eten en betaalbaar, want voor een luxere B&B betaal je tegenwoordig eenzelfde bedrag.

Vanmorgen zat ik al om 07:00 uur aan het ontbijt, en zodoende kon ik om 08:00 uur gaan wandelen. Ik had een rondje van om en nabij de 8 km uitgezet op de computer, en die ik via de Komoot App deed navigeren. En ook deze keer is het mij gelukt om er iets moois van te maken.

Vanaf het parkeerterrein wandelde ik rechtsaf het Landgoed Terworm… op, om na 500 meter uit te komen bij het veertiende-eeuws Kasteel wat in het bezit van Familie van der Valk, en een 4 sterren hotel is. Net voor het kasteel sla ik linksaf om uit te komen bij de fraai aangelegde tuin met Oranjerie.

Aan de achterzijde verlaat ik de tuin en kom via een bospad uit op een open landschap met vooral veel akkerbouw. Het pad wat ik nu volg is ook van een Lange-Afstand-Wandelpad, afgekort LAW. Het voert mij langs vele bankjes waar het heerlijk zitten is, gewoon even genieten van de natuur. Er staat ook een kruisbeeld en ik werd verwacht zoals er te lezen is.

Daarna ga ik verder en zie in de verte Kasteel Cortenbach liggen met de landerijen er om henen. Mijn planning was om over het terrein te wandelen, maar een groot hek belet mij dat. Niettemin toch mooi om het wandelpad erom heen te volgen.

Na het rondje Kasteel Cortenbach wandel ik via mooie paden terug richting Landgoed Terworm en is mijn kastelenrondje voltooid.

wp-1594830414708.jpg

De Link op Komoot: Van der Valk Kastelen Wandeling…

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Mooie foto’s en nog een paar fijne dagen.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje, gaat zeker lukken😊🚶‍♀️🚶‍♀️🚶‍♀️🚶‍♀️

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Prachtig daar!

  Geliked door 1 persoon

 3. Rikit schreef:

  Limburg is altijd weer genieten!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s