Op herhaling naar de Blauwe Kamer…

Op vrijdag heb ik samen met mijn wandelvriendinnen Elly en Tilly een bezoek gebracht aan De Blauwe Kamer. Zij hadden mijn verslag over deze Wandeling De Blauwe Kamer… gelezen en wilden die graag met mij gaan bezoeken. Om half negen werd ik opgehaald en togen wij naar Rhenen, waar het startpunt van mijn wandeltocht begint op de parkeerplaats van het NS-station. Vandaar ging het over de brug van de Nederrijn, om aan de overkant te komen. Natuurlijk maak ik gebruik van mijn Komoot navigatie app, wat zeker in het begin voor mij totaal overbodig bleek. Ons pad gaat over een Klompenpad door de uiterwaarden van de Nederrijn naar Opheusden.

Bij de eerste waterpoel die wij tegen komen, had ik de vorige keer een scholekster gefotografeerd die op de rand van een half ondergelopen roeiboot stond.

img_20200707_073820

In onderstaande collage zie je hetzelfde bootje, en Ja hoor nog steeds dezelfde scholekster die hier duidelijk zijn of haar thuis heeft.

wp-1595611717831.jpg
In deze collage: Linksboven- Kijk op de brug met waterdruppels aan het hek. Rechtsboven – de catacomben in de steenfabriek. Onder – Scholekster in roeiboot.

Ik had het drukker verwacht vandaag maar wij komen bijna geen wandelaars of fietsers tegen. In Opheusden lopen wij richting het veerpont en komen allereerst bij het terras wat geheel vol blijkt te zijn, alleen ik zie het niet… Jullie wel?

wp-1595625282506.jpg

Dan maar naar de voorkant en daar was het terras wel in bedrijf. Tijd voor koffie en ander lekkers. Dat wilde ik eigenlijk niet, maar ik mocht mijn meegenomen brood daar niet nuttigen van de ober. Dus maar een gezond bosvruchten gebakje besteld, je moet toch wat. Daarna voeren wij met het veerpont over, met in acht neming van de 1,5 meter regel.

wp-1595626890337.jpgimage

Als je aan de overkant bent kom je in de Blauwe Kamer, en het was meteen weer een genot om daar te wandelen in al die kleuren pracht.

wp-1595610697999.jpg

De vorige keer was de vogelkijkhut gesloten, maar nu konden wij wel over de houten brug naar de overkant.  Aan de ander kant zien wij in de verte de Konik paarden staan. Misschien dat wij daar dicht bij kunnen komen. Maar helaas, veel verder dan het houten bruggetje gaat het niet lukken, want midden op ons pad liggen daar een tiental runderen te herkauwen. Jammer… ik heb het niet zo op die beesten, dan maar weer terug… Nu komen wij langs de schoorsteen van een oude steenfabriek. In een van de ingangen zitten geen tralies, dus ga ik even binnen kijken en maak er wat foto’s.

wp-1595612052665.jpg

Als wij het rondje Blauwe Kamer gehad hebben gaat het richting de Grebbenberg. Af en toe valt er een drupje regen maar tot nu treffen wij het met het weer. Aan de achterkant van de Blauwe Kamer zien wij de Konik paarden weer en ook liggen er weer runderen.

Fout
Deze video bestaat niet

Ik kan met de camera van mijn smartphone tot wel 50x inzoomen, dus ik kan ze wel dichterbij halen, maar zie hem dan maar eens stil te houden. Dus ga ik op mijn knieën met het toestel op een paaltje en probeer op die manier een foto te scoren. Het is nog niet altijd ideaal maar een betere manier weet ik zo gauw niet. Voor dit doel ga ik mijn huidige en inmiddels kapotte selfie stick, vervangen door een die ik ook als statief kan gebruiken.

image-1
Wat je al niet moet doen voor een mooie foto.

img_20200724_123856

Als wij op de Grebbenberg zijn begint het wat harder te regenen, en moeten wij in het toch al broeierige weer, ook nog eens onze regenjassen aan doen. De steile trap met meer dan 250 treden is nu geen makkie om af te dalen, maar we komen toch heelhuids beneden.

wp-1595611869134.jpg

Het was weer een fantastische dag om met mijn vriendinnen op pad te zijn, en hebben er weer van genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s