De Molen van Wijchen…

Sinds ik mijn nieuwe broodbakmachine in gebruik heb genomen, heb ik al heel wat broden gebakken. Zeker in het begin van de Corona crisis was er geen meel aan te komen, althans niet in de winkels van Appie en de Boerenbond, waar ik het doorgaans ging kopen.

Vrienden van mij vertelden dat zij het al jaren bij de  Wijchense molen kochten, en aangezien zij er toch naar toe gingen, hadden ze voor mij toen ook maar meteen 5 kilo meel meegenomen. Dan kon ik vast vooruit…

2016-12-10deoudemolenWTonRothengatter12-scaled

De molen ligt dicht bij het station in Wijchen en bovenop een heuvel. Boven bij de molen is er plaats voor een vijftal auto’s, maar omdat ik niet wist of ik mijn auto daar kwijt kon parkeerde ik tegenover de molen waar een groot parkeer terrein ligt. Toen ik aan kwam rijden zag ik al, dat er bij de molen ook een terras was…

Dus de winkel bezoeken en een kopje koffie drinken behoort tot de mogelijkheden, en daar maakte ik dankbaar gebruik van toen ik in verband met de 1,5 meter regel, moest wachten voordat ik naar binnen kon.. Op de begane grond van de Wijchense Molen bevind zich de karakteristieke molenwinkel. En Wauw wat een keuze…

Ik had op de webshop mijn bestelling al geplaatst en betaald, maar ik wilde per se de molenwinkel ook bezoeken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb en dat ik het enthousiaste  Molenteam… van vrijwilligers ontmoet heb, die deze molen draaiende houden. Alleen daarom een reden om daar mijn meel voortaan te kopen, en zodoende de Wijchense Molen te steunen.

wp-1596225683698.jpg

Mijn bestelling bevatte twee deegmixen voor een Panino brood en een Toscaans brood. Ik houd nu eenmaal van Mediterraans brood, en voeg dan ook geregeld olijven of zongedroogde tomaten toe aan mijn meel, maar mis dan nog wel eens de juiste kruiden.

Daarnaast kocht ik in de winkel nog een zaden mix. Ik voeg altijd al zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad toe, aan yoghurt of kwark bij het ontbijt. Dus is een zaden mix waar alles in zit een stuk gemakkelijker.

Voorlopig kan ik er weer tegen, maar wat is deze thuisbakker blij dat ik mijn winkeltje  heb gevonden.

panino

Een heerlijk gekruid broodje met gedroogde tomaat, ui en paprika. Dit Mediterraanse broodje is erg makkelijk te bereiden en heerlijk te combineren met een zomerse barbecue of feestelijke aangelegenheid! In de buitenlucht komt dit brood het beste tot zijn recht. Geniet!

toscaans

Een licht broodje met een Zuid-Europees randje. Dankzij de toevoeging van olijfolie en verschillende specerijen is dit brood een echt bourgondisch lekkernij! Serveer tip: Samen met wat grof zout en een schoteltje olijfolie! Dippen, sprenkelen en genieten maar.

En dat ga ik doen. Reken maar!!

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Als ik dit zo lees krijg ik bijna spijt dat ik mijn broodbakmachine naar de kringloop heb gebracht.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat geloof ik Neeltje, er is nog zo veel lekkers te bakken en ik krijg nu echt de smaak te pakken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Noortje schreef:

  Die molen komt me heel bekend voor. Wij stonden altijd op een campling in de buurt van Wijchen tijdens de 4daagse en als ik dan de trein naar Nijmegen nam kwam ik langs die molen.
  Trouwens zelf brood bakken doe ik al lang niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja dat klopt, hij staat zowat in het centrum en een 200 meter van het station. Het brood bakken heb ik opnieuw ontdekt, was zeker tien jaar geleden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s