Alternatief Peerkepad (6)… Van Leende naar Riethoven 22,5 km.

Ik sliep vannacht in het Brouwershuis waar ruim een eeuw van 1815 tot 1925 het bier nog gebrouwen werd. Nu zit  stichting De Schakel er in met een restaurant en hotel, dat gerund wordt door mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Brouwershuis

Ik zou pas om half negen kunnen ontbijten wat voor een Pelgrim als ik veel te laat is. Maar het was geen probleem voor hen, om het ontbijt s’avonds klaar te zetten op een tafeltje bij mijn  kamerdeur. Op mijn kamer was ook een keukentje, en zodoende bereide ik gisteravond mijn ontbijt voor. Handig en zo kan ik om half acht op pad.

Vandaag wandel ik weer verder op mijn Alternatief Peerkepad. Via de dorpstraat verlaat ik Leende richting Leenderstrijp,  En zo loop ik door het Leenderbos naar de Achelse Kluis, en ben ik eindelijk weer terug op mijn geliefde Peerkepad.

Het voelt fris aan en heb mijn Buff rond mijn hals, dat vind ik prettig. Maar onderweg heb ik het al weer  snel te heet, maar er staat er een fris windje dus wacht ik toch maar een paar uurtjes tot het zonnetje wat hoger staat.

De eerste 5 km zijn ronduit saai te noemen maar het is vroeg en het is stil, en dat vind ik ook wel prettig. Af en toe maak ik een foto zoals onderstaande foto…  een kruidenier die dit jaar zijn eeuwfeest viert.

De Kruidenier van weleer

Ik vind het altijd weer leuk die oude winkeltjes, of oude ambachten. Zo zag ik in Leende een hoedenwinkel, en dan is mijn interesse gewekt, want ik ben een hoeden gek. Maar hier lag niet zo veel wat ik mooi vond.

In het Leenderbos wandel ik over een kilometers lang fietspad, en met een blik op oneindig loop ik over brede zandpaden en over een smal pad in een berkenbos laantje. Ik zie vogelaars die de vogeltrek bestuderen, het zijn vandaag de kwikstaart en de zwaluwen die ze zien vliegen. En ik zie een schaapskudde maar krijg ze niet mooi op de foto.

Ik loop over de hei en dan kom ik in de buurt van de Achelse Kluis. Ik zie het aan de route paaltjes, kan niet missen of je moet daar voorbij komen. En inderdaad de Achelse Kluis is in zicht, ik ben weer terug op het Peerkepad. Ik loop eerst nog een stukje door.

Jaren geleden was ik als kind ook al eens hier, en dan is die grens toch wel bijzonder. De grens loopt dwars door het klooster.

Nederland – België

Ik maak hier alleen wat foto’s… het is 09:25 uur en ik ben te vroeg voor een terras bezoek, want dat gaat pas over een half uur open. En dan ga ik weer verder richting Borkel en Schaft. Het is toch raar dat hier in mijn eigen Brabant, de terrassen bijna allemaal gewoon open zijn en in Limburg niet. Daarbij moet ik wel vermelden dat het vandaag zaterdag is, misschien maakt dat het verschil.

Om 10:00 uur drink ik mijn cappuccino en neem een Chinese tomatensoep en pleeg wat telefoontjes. Na een half uur ga ik verder en kom langs mooie maneges en stoeterijen, waar ik even stil blijf staan als ik verderop een dressuurruiter zie, en ook nog eens een vierspan zie rijden.

Een klein gedeelte gaat het langs de Dommel in het Malpie natuurgebied. Ik spreek een stelletje aan die aan het kanoën zijn. Waar ik sta moet de kano uit het water, en na de stuw gaat ie er weer in. Ik blijf even kijken voordat ik mijn wandeling door dit mooie stukje natuur hervat.

Op weg naar Westerhoven kom ik langs het Kempervennen vakantiepark aan de ene kant, en aan de andere kant langs het Eurocircuit. Het gaat best lekker vandaag en neem om zijn tijd een pauze als er een bankje is. Maar een boomstam op een goede hoogte vind ik ook prima, als ik maar niet op de grond hoef te zitten.

In Westerhoven neem ik een langere pauze en heb de terrassen voor het uitkiezen. Die in de volle zon laat ik rechts liggen, en ga voor het terras in de buurt van de kerk waar het leven goed is.

Onderweg naar Riethoven zie ik een groot wiel draaien, het is een slangen haspel voor een Beregeningsinstalatie waar driehonderd meter slang op zit. In de verte zie ik een tractor rijden en hij is nog lang niet op het eind.

En dan ben ik in Riethoven en slaap in Hotel De Sleutel. Ik ben er al lekker op tijd en dus alle tijd om te rusten voordat ik straks een hapje ga eten. Ofschoon ik fijn gewandeld heb vond ik het niet zo’n hele bijzondere dag… teveel asfalt denk ik. Morgen wandel ik naar de Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem waar ik naar uit kijk.

Tot morgen…

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Weer erg leuk om te lezen. Je boft met het weer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een mooi beeld gekregen van dat gebied, leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Mooi dat ik je mee kan nemen op mijn reis😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s