Alternatief Peerkepad Dag 5…

Vandaag wordt een reisdag omdat ik vanwege Corona niet door België kan en ga. Op het kaartje kun je zien hoe ik vanaf Berg a/d Maas schuin over zou steken naar de Achelse Kluis.

De afgelopen twee dagen ben ik van Berg a/d Maas richting Roermond gelopen, en daarom ook ‘Alternatief Peerkepad’. Ik moet om de Maas plassen heen… en om niet in de knoei te komen met mijn vrije dagen😉 reis ik een dagje met bus, trein, bus naar mijn volgende overnachtingsplek in Leende.

Daar ga ik de tijd voor nemen want het inchecken in mijn B&B is pas om 15:00 uur. Alle tijd dus!!

Ook vannacht heb ik weer heerlijk geslapen, en na een ‘op mijn gemakkie ontbijt’ ben ik klaar om verder te reizen. Om 09:42 uur gaat de bus naar Roermond waar ik tien minuten later al ben. Ik had het zowaar kunnen lopen maar een rustdag is niet verkeerd.

Meteen zie ik al een publiekstrekker waar ik natuurlijk ook gefotografeerd wil worden. Het zijn leuke toeristen kiekjes…

Maar voordat ik er eens op zat… het was spiegelglad dus moest ik er op geholpen worden. Gelukkig waren er twee echtparen die mij wel een zetje wilden geven. Daarna loop ik verder het centrum in om naar de Munster kerk te gaan. Een prachtige kerk om te bewonderen, en het heeft een speciale betekenis voor de ‘Pelgrim onderweg’. Pelgrims mis…

Bij de kerk ontmoet ik ook de twee echtparen die mij het zetje gaven, en er ontstaat een leuk gesprek. Dat is het voordeel van alleen op pad zijn, ik zou niet anders willen ook al is het wel eens eenzaam. Note: Ik heb nog een concept Blog liggen wat hierover gaat.

Na het bezoeken van de kerk die eigenlijk gesloten is, ga ik in het aangrenzend parkje in de zon zitten, en ontmoet een wat vreemde zonderlinge, maar allervriendelijkste man waarmee ik aan de praat raak. Hij geeft uitgebreid uitleg over de terrassen hier, en waar ik beslist niet moet gaan zitten want je betaald voor koffie en vlaai zomaar tien euro!! Nee… Beter is het om naar de Hema te gaan. Ik zeg dat ik liever op een terrasje ga zitten. “Dat is dan Uw keus” zegt ie, en gelijk heeft ie!!

Ik loop terug naar het station en vlei mij neer op een terrasje in de buurt.

Hier is het heerlijk genieten in het zonnetje bij een Koffie met wat lekkers. Er is tijd om aan het Blog van vandaag te werken, en om reacties te beantwoorden. In dat laatste gaat veel tijd in zitten, maar nu kan het. Om 12:02 uur ben ik op het station, twee minuten later zit ik in de trein, stom toevallig.

Mijn reis gaat nu naar Eindhoven, vandaar ga ik verder met de bus naar Leende. Wat een bedrijvigheid en drukte en een anticlimax als je al dagen geniet van rust en stilte. Gelukkig kan ik morgen verder met het Peerkepad.

Om 14:00 uur ben ik bij mijn B&B het Brouwershuis en ik kan al meteen inchecken. Prachtige kamer met alle faciliteiten zijn aanwezig. Vanavond kan ik hier eten, en dat is fijn want dan hoef ik de deur niet uit.

De route voor morgen heb ik al weer gemaakt. Eerst wandel ik 8,3 kilometer voordat ik weer terug ben op het Peerkepad. Dat is bij de Achelse Kluis en vandaar wandel ik 14,1 km naar mijn overnachting in Riethoven.

Tot morgen…

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geweldig … die foto op die mond. Ze hebben je toch maar mooi geholpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Anders was ik er nooit op gekomen😅😅😉

   Like

 2. Pylger Andrys schreef:

  Wat leuk dat je stukje over de pelgrimsmis hebt gebruikt!

  Like

 3. Pylger Andrys schreef:

  Leuk dat je dat stukje over de Pelgrimsmis gebruikt hebt Rianne!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Graag gedaan. Jammer dat ik bij de Pelgrim mis in 2019 er niet bij kon zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s