Dun Ellufde van dun Ellufde…

on

In het Blog ‘Belangrijk‘ van 2 september konden Jullie al lezen dat Carnaval in de huidige vorm niet door gaat. Maar ook vandaag op de Belangrijkste dag voorafgaand aan Carnaval, is het stil in de Brabantse, Limburgse en Gelderse Carnavals steden. Nooit eerder was het zo stil op zo’n belangrijke dag: 11-11… het zal veelal digitaal online plaatsvinden.

 

In mijn eigen woonplaats is de vlag gehesen als start van een uitzonderlijk carnavalsseizoen. Een seizoen waarin de nadruk zal liggen op beleving. Want vieren wij normaal gesproken samen Carnaval, nu moeten wij het samenzijn missen, en niet alleen met Carnaval.

Het gevoel van saamhorigheid dat zo verbonden is aan Carnaval, en dat we in deze tijd allen zo hard nodig hebben, willen we in leven houden. Daarom hebben de Stichting Carnavalsviering Oss, de carnavalsverenigingen en dweilorkesten de koppen bij elkaar gestoken. En zijn er al initiatieven ontstaan als een carnavalskwartet, het versieren van het centrum tijdens de carnavalsdagen. Een gevelversierwedstrijd. En zo worden er allerlei ideeën geboren om er met carnaval toch iets moois van te maken.

Het hijsen van de vlag op 11-11 boven op de toren van de Grote kerk in Oss is te zien via deze Link

https://fb.watch/1HFOa0wQFV/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s