Camino NL Podcast…

on

Na mijn onvergetelijke voettocht naar Santiago de Compostella in 2019, blijft het maar kriebelen om weer op pad te kunnen gaan, een nieuwe Camino. En als Corona geen roet in het eten had gegooid, was ik in 2020 van Madrid naar Sahagun gewandeld. Dat plan ligt er nog steeds, en zijn er ook al weer andere plannen gemaakt.

Het blijft kriebelen want als je eenmaal op pad bent geweest, wil je niets anders meer en ben je verslaafd geraakt aan ‘Het onderweg zijn’. Nu zitten wij in 2021 en zijn er al weer pelgrims onderweg, nog maar mondjesmaat, maar toch… Zo kwamen er in april 977 pelgrims aan in Santiago de Compostella, waarvan het overgrote deel uit Spanje zelf kwam. Het is toch weer een begin…

Klik op de foto voor een vergroting

Op diverse Faceboek Camino groepen komt er steeds meer reuring, Pelgrimerend Nederland komt in beweging. En dat geld ook voor mij en zo kwam ik op de onderstaande Camino NL pelgrimsverhalen uit, wat ik hier weer met anderen wil delen.

In samenwerking met het Nederlands Genootschap Sint Jacob is Johanna Kroon een podcastserie begonnen met pelgrimsverhalen – Camino NL genaamd. De eerste aflevering gaat over een pelgrim die in haar eentje van Leidschendam naar Santiago is gelopen, met tent en kampeerspullen op de rug.

Ik heb afgelopen dagen al wat afleveringen beluisterd, en komt het ‘Camino gevoel’ weer naar boven borrelen. Je raakt er heerlijk door geïnspireerd, en zo worden er nieuwe plannen geboren.

Wil je ook geïnspireerd geraken door deze verhalen, dan moet je hier zeker eens gaan kijken bij. Camino NL pelgrimsverhalen..

Natuurlijk mogen wij niet vergeten dat er nog steeds beperkingen zijn vanwege Covid-19. Maar als de reisbeperkingen zijn opgeheven, en je in Europa weer vrij kunt reizen, kunnen al die plannen werkelijkheid worden. Ik zie er naar uit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s