Werken aan mijn conditie…

on

Dat is wat ik op het moment doe… werken aan een goede conditie die zes weken geleden er zeker nog was, maar op dit moment een stuk minder is. Maar ik vind toch dat ik weer op de goede weg ben, want vandaag ging het best lekker.

Vriendin Tilly vergezelde mij bij het Ommetje over de Landerij van Tosse, en zorgde er voor dat ik niet te hard van stapel liep. Want dat is weer een mindere eigenschap van mij, dat ik niet te stuiten ben als ik ook maar enigszins denk dat ik weer alles kan.

De bedoeling was een kilometer of zes maar aan het eind bleken het er toch 8,75 km te zijn. En dat allemaal bij een Ommetje in de buurt, waarvan het een groot deel over de Landerij van Tosse ging. En die lagen er weer heel mooi bij, want er is altijd reuring op de tuinen of op de akkers.

Op zaterdag 5 en zondag 6 juni worden in Nederland de Velt- Ecotuindagen gehouden. In heel het land kan je tal van ecologische tuinen bezoeken en staan de tuineigenaars voor je klaar met praktische tuin-tips en leuke ideetjes. Op naar de Landerij van Tosse dus!!

Eigenlijk wilde ik gisteren op pad maar toen ik de gordijnen open deed, regende het en verdween mijn animo als sneeuw voor de zon. Maar op woensdag zou het beter zijn was voorspeld, en zowaar was het droog en scheen vanmorgen de zon. Ideaal weer voor een wandelingetje…

Tilly zou mij oppikken en we zouden naar het Bomenpark rijden om daar te gaan wandelen, maar waarom nu ergens naar toe rijden als wij ook van huis uit kunnen wandelen. Op het moment is het overal groen….heel anders dan toen ik het in dit Blog over Vijftig Tinten Grijs… had waar alles even grauw keek.

Vandaag waren er dus Vijftig Tinten Groen te bespeuren… en dat kijkt dan toch weer heel anders. Kleuren waar je een stuk vrolijker van wordt.

Wij wandelen langs de vijver van de ‘Hazenakker’ waar onder vaders en moeders gans hoede, veel jong spul rond zwemt. Op het nieuwe herinneringsbos van de Landerij is het druk met een groep oudjes die hier hun gymnastiek oefeningen aan het doen zijn.

Regelmatig maken wij gebruik van een bankje, gewoon zitten en genieten met onze blik op de Landerijen. Tilly ziet een briefje liggen wat speciaal voor ons is achter gelaten. Wij voelden ons meteen welkom hier, en vroegen ons af wie dat speciaal voor fietser of wandelaar had achter gelaten. En ook bij een volgend bankje lag er weer een ‘Voor Jou’ briefje. Wat een aardige mensen heb je toch…

Het was nu een wandeling van dik 8 kilometer, en zo voer ik het gestaag op. Volgende week wacht er een Lunchwandeling en zo kom ik langzaam maar zeker weer in mijn oude wandelritme.

Hieronder het Ommetje op Komoot

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je gaat weer lekker … fijn. Wat leuk die briefjes … in navolging van de steentjes?

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ja het gaat best lekker, nu kan ik tenminste weer wandelingen gaan plannen die wat langer zijn. Die briefjes kunnen er nooit heel lang vantevoren neer gelegd zijn, anders zouden ze weg waaien. Wij zelf hebben ze laten liggen en er een klein steentje op gelegd😊

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Weer in beweging! Top!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Komt goed hoor!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s